Ga naar hoofdinhoud
Thailand

Reizen naar Thailand tijdens Corona

Wilt u naar Thailand reizen tijdens Corona? Dat kan! Momenteel laat Thailand al dan niet toeristische reizigers vanuit Europa toe. Wel dient u te voldoen aan een aantal strikte voorwaarden en dient u te beschikken over een geldig paspoort, voldoende financiële middelen en een geldige zorg- of reisverzekering.

In deze blog beschrijven wij welke voorbereidingen u dient te treffen voor uw visumaanvraag. Daarnaast leest u hier welke overige zaken u moet regelen voordat u op reis kunt, waar u zoal mee te maken zult krijgen en over welke documenten u dient te beschikken op het moment van vertrek vanuit Nederland. Zo kunt u met een gerust hart naar Thailand reizen, ondanks Corona.

 

Voorbereiding, visumaanvraag en verzekering

Voordat u naar Thailand kunt reizen tijdens Corona dient u een aantal voorbereidingen te treffen, zoals het afsluiten van de juiste reisverzekering en het regelen van al het papierwerk. Ook zult u een visumaanvraag voor Thailand moeten starten. In het geval van Non-Immigrant O Retirement visum Thailand is het van belang dat u beschikt over een reis- of zorgverzekeraar, welke de juiste verklaringsbrief kan overleggen.

Non Immigrant O visum aanvrager moeten een verklaring van de verzekeraar overleggen met specifieke bedragen erin genoemd. Nederlandse maatschappijen kunnen in enkele gevallen enkel het covid bedrag van 100,000 USD benoemen, maar Thaise intramurale en ambulante dekkingen worden vrijwel nooit toegevoegd aan deze verklaring, waardoor men meestal genoodzaakt is om een Thaise verzekeraar af te sluiten.

Toeristenvisum aanvragers hoeven dit per 01 juli 2022 niet meer te doen. De verzekeringseis is alleen verplicht voor de Thaise Retirement visum aanvragers, die hun aanvraag via Den Haag willen indienen.

In deze verklaring moet staan dat u:

 • dekking heeft in Thailand gedurende uw gehele verblijfsperiode dan wel uw gehele visum geldigheid
 • dekking heeft voor minimaal 100,000 USD (Amerikaanse dollar) bij een eventuele COVID-19 behandeling
 • voor minimaal 400,000 THB (Thaise Baht) aan inpatient treatment en minimaal 40,000 THB aan outpatient treatment bent verzekerd (let op! Ook buiten COVID-19 om, let hier op zodra u uw verzekering afsluit via de ambassade website, daar sommigen enkel dekking bieden in geval van COVID-19, maar niet daar buiten!)
 • u heeft dekking in code oranje en code rood landen

Heeft u een verklaring ontvangen waarin staat dat de kosten voor een COVID-19 behandeling gedekt zijn, maar geeft deze geen bedragen aan of worden de bedragen voor inpatient en outpatient benefit niet vermeldt? Dan zal de Thaise ambassade van Thailand uw visumaanvraag weigeren. Daarom is het van belang dat bovenstaande punten exact benoemd worden zoals deze hierboven beschreven zijn.

Thailand visum

Thaise verzekeraars

Het vinden van de juiste verzekeraar kan erg lastig zijn. Meestal bent u namelijk al voldoende gedekt bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Het probleem is echter dat de meeste Nederlandse zorgverzekeraars vooralsnog niet altijd de bovengenoemde punten in de brief mogen verwerken, omdat deze verklaringen door een notaris opgesteld worden en daarom niet zomaar aangepast kunnen worden, ook wanneer u wel verzekerd bent voor bovenstaande.

De Thaise ambassade heeft daarom een lijst van erkende verzekeraars in Thailand vrijgegeven, waarbij men een nieuwe polis kan afsluiten voor zijn/haar verblijfsperiode in Thailand. Alle verzekeraars in deze lijst voldoen aan de eisen van de ambassade en verstrekken de correcte brief met daarin de bovengenoemde punten exact vermeldt zoals deze hierboven beschreven staan.

Traveldocs helpt!

Heeft u toch moeite met het vinden van de juiste verzekeraar? Dan kunt u altijd contact opnemen met ons voor advies op maat. Traveldocs werkt samen met diverse Thaise verzekeringsmaatschappijen door heel Thailand, welke erkend zijn door de ambassade. Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste, passende polis en visum voor uw reis naar Thailand. Ook bieden onze partners zowel complete als aanvullende polissen aan, waardoor u niet een heel nieuw verzekering hoeft af te sluiten als u bij uw Nederlandse verzekeraar voldoende gedekt bent. Daardoor kan er bespaart worden op kosten.

Meer weten? Mail of bel ons!

 

Bankafschrift

Verder is het van belang dat men beschikt over aantoonbare financiële middelen om uzelf gedurende de gehele verblijfsperiode financieel te kunnen onderhouden in Thailand. Dit dient aangeleverd te worden in vorm van een bankafschrift. Hiermee toont u aan dat u tijdens uw verblijf op geen enkele wijze afhankelijk zult worden van de Thaise overheid. Het minimum bedrag verschilt echter per visum type Thailand.

Visum Thailand

Vervolgstappen

Zodra u alle documenten compleet en conform voorwaarden heeft kunt u uw visumaanvraag Thailand bij ons aanleveren. Wij zullen deze eerst grondig controleren alvorens deze aan te bieden bij de ambassade/het consulaat. Zodra uw paspoort gereed is, zullen wij deze met daarin het visum ook weer voor u afhalen en middels de gewenste wijze naar u retour sturen. Heeft uw visumaanvraag voor Thailand haast? Dan kunnen wij het paspoort met daarin het visum ook eventueel voor u klaarleggen bij onze Avia Partnerdesk op Schiphol Plaza bij vertrekhal 1 & 2, zodat u deze vlak voor het inchecken kunt afhalen en direct op reis kunt gaan. Doorgaans duurt de verwerking van een Thailand toeristen visum of zakelijk visum Thailand ongeveer 4 tot 8 werkdagen.

Overige visumtypen en legalisaties

Wilt u een Non-immigrant O-A Thailand of Thailand O-X visum type of wilt u een Special Tourist Visum (STV) aanvragen? Dit visum Thailand kan Traveldocs namens u bij de Thaise ambassade in Den Haag aanvragen. Om dit namens u te kunnen doen dient u wel te beschikken over een aantal vereiste en gelegaliseerde documenten. Deze legalisaties kunnen wij samen met uw visumaanvraag gelijktijdig verzorgen bij de Thaise ambassade en overige overheidsinstanties, zoals het CJIB, Min.BuZa en/of de Rechtbank. Wij nemen de volledige aanvraagprocedure voor u uit handen en halen uw paspoort, met daarin het Thailand visum, samen met de gelegaliseerde documenten voor u op. U hoeft niet meer zelf op en neer te reizen naar Den Haag of afspraken maken bij de overheidsinstanties. Wij regelen alles van A tot Z – meestal kan dit al binnen één werkdag, u hoeft alleen de juiste documenten bij ons aan te leveren! Ook beëdigde vertalingen kunnen wij tegen aanvullende kosten voor u verzorgen. Welke documenten u dient aan te leveren voor uw visumaanvraag en waar deze aan moeten voldoen verneemt u uiteraard ook van ons. U krijgt een email met uitleg en voorwaarden van ons toegestuurd nadat uw aanvraag via onze website is ingediend. Let wel op! De ambassade kan alleen op afspraak en beschikbaarheid aanvragen aannemen dan wel verwerken. Het beëdigd vertalen van documenten kan, afhankelijk van het type document en de hoeveelheid aan te vertalen woorden, tot één werkweek extra in beslag nemen.

 

Certificate of Entry (COE Thailand) / Thailand Pass

Toen COVID-19 net de wereld begon over te nemen, heeft Thailand een systeem gelanceerd voor iedereen die het land wou inreizen. Dit stond eerst bekend als de Certificate of Entry en werd later vervangen door de Thailand Pass. Hiermee moesten alle reizigers hun paspoort-, verblijf- en verzekeringsgegevens registreren. Per 01 juli 2022 is deze regeling komen te vervallen en niet meer van toepassing.

 

Hersteld van het Corona virus?

Bent u recentelijk hersteld van het COVID-19 virus en heeft u maar één vaccin gehad? Dan beschouwd de Thaise overheid u NIET als volledig gevaccineerd! Houd hier dus rekening mee bij het boeken van uw reis. Nederland ziet u namelijk wel als volledig gevaccineerd en stelt het in de meeste gevallen zelfs niet mogelijk om een tweede vaccinatie te kunnen ontvangen, maar de Thaise overheid doet dit niet, tenzij het verkregen vaccin van Janssen is.

Bent u gevaccineerd tegen het COVID-19 virus?

Bij aankomst in Thailand moet je een bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19 voorleggen aan de Disease Control Officer die uw aankomst in Thailand afhandelt. Dit mag gebeuren in vorm van een gele koorts boekje of de brief van GGD (waarin het batchnummer en naam van het toegediende vaccin staat alsmede uw naam en datum ontvangst van de eerste en tweede prik) of in vorm van geldige internationale QR code papieren (download deze via coronacheck.nl).

Vaccins tegen COVID-19 goedgekeurd door het Thaise ministerie van Volksgezondheid

 •  CoronaVac (Sinovac Biotech Ltd.)
 • AstraZeneca (AstraZeneca & universiteit van Oxford, SK –
 • Bioscience (Korea), Siam Bioscience)
 • Covishield (Seruminstituut van India – SII)
 • Cominarty of Pfizer – BioNTech COVID-19-vaccin (Pfizer Inc., & BioNTech)
 • Janssen of Janssen/Ad26.COV2.S (Johnson & Johnson Services, Inc.
 • Moderna (Moderna Inc.)
 • Sinopharm-vaccin of COVILO (Sinopharm Co., Ltd)
 • Spoetnik V (Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology)
1. U heeft een volledige dosis COVID-19-vaccin gekregen volgens de door de fabrikant opgestelde richtlijn OF gemengde COVID-19-vaccins gekregen
2. U moet minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland een volledige dosis COVID-19-vaccin of gemengde vaccins hebben gekregen (niet voor aankomst in Thailand)
3. LET OP! Reizigers die zijn hersteld van COVID-19 en met 1 injectie van het COVID-19-vaccin wordt NIET beschouwd als volledig gevaccineerd, tenzij het ontvangen vaccin Janssen was.
NB: Luchtvaartmaatschappijen en locale immigratieofficieren hebben al dan niet bij een overstap te allen tijde het recht om te vragen naar aanvullende documenten. Het wordt ten zeerste aangeraden om rechtstreeks contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, om te voorkomen dat u alsnog geweigerd wordt.

Visum voor Thailand aanvragen

Verlenging en non-immigrant type O visum

Het Medium Term Visitor visum (standaard toeristenvisum Thailand) is 3 maanden geldig. Binnen deze 3 maanden dient u Thailand in te reizen. Bij binnenkomst heeft u de mogelijkheid om 60 dagen in het land te verblijven of om het visum te verlengen met 30 dagen extra. Ook kunt u dit visum type lokaal bij de immigratiedienst laten omzetten in een non-immigrant visum (1 jaar geldig, meerdere inreizen en verblijf 90 dagen per bezoek met mogelijkheid tot verlenging van 90 dagen per keer).

Verlenging van het visum Thailand kan worden geregeld bij vrijwel alle lokale immigratiebureaus in Thailand. Is er in uw verblijfplaats geen immigration office te vinden? Dan kunt u het Thailand visum verlengen bij de lokale politie. De benodigdheden voor de verlenging of wijzigen van uw visum type kunnen verschillen per immigratiebureau. Daarom raden wij aan om voor vertrek contact op te nemen met de immigration office bij u in de buurt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

U kunt een aanvraag voor toestemming indienen bij het Office of Immigration Bureau op Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210, Tel 0-2141-9889 (of op https://www.immigration.go.th). De verlenging van het verblijf en de wijziging van een bepaald type visum Thailand zijn uitsluitend ter beoordeling van de immigratieambtenaar.

 

Aanvragen in Nederland

Om een non-immigrant type O visum in Nederland aan te kunnen vragen dient u te vallen onder één van onderstaande doelgroepen:

 •  directe familieleden van een Thaise staatsburger
 •  wettelijke partner of kind van een niet-Thaise paspoorthouder, welke in het bezit is van een geldige werkvergunning in Thailand
 •  u reist enkel naar Thailand voor meerdere medische behandelingen
 •  u bent boven de 50 jaar oud en bent pensionado (u moet aantoonbare AOW stortingen kunnen overleggen) en beschikt over een Thaise verzekering met voldoende dekking, die de correcte verklaring hiervan kan aanleveren

Valt u niet onder de bovengenoemde categorieën? Dan komt u niet in aanmerking voor het non-immigrant type O visum in Nederland.

 

Laatste ontwikkelingen omtrent reizen naar Thailand (per 1 oktober 2021):

(1) Vanaf 01 juli 2022 hoeft men niet meer in quarantaine te gaan. Ook niet als u niet volledig bent gevaccineerd. U moet dan echter wel aan ATK sneltest of een PCR test voor vertrek laten afnemen, en de verklaring mee nemen op reis. Deze verklaring mag op moment van het boarden niet ouder zijn dan 72 uur.

VEREISTEN om als volledig gevaccineerd te worden beschouwd door de Thaise overheid:

1. Door de Thaise gezondheidsautoriteiten goedgekeurde COVID-19-vaccins:
 •  CoronaVac (Sinovac Biotech Ltd.)
 • AstraZeneca (AstraZeneca & universiteit van Oxford, SK –
 • Bioscience (Korea), Siam Bioscience)
 • Covishield (Seruminstituut van India – SII)
 • Cominarty of Pfizer – BioNTech COVID-19-vaccin (Pfizer Inc., & BioNTech)
 • Janssen of Janssen/Ad26.COV2.S (Johnson & Johnson Services, Inc.
 • Moderna (Moderna Inc.)
 • Sinopharm-vaccin of COVILO (Sinopharm Co., Ltd)
 • Spoetnik V (Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology)
2. U heeft een volledige dosis COVID-19-vaccin gekregen volgens de door de fabrikant opgestelde richtlijn OF gemengde COVID-19-vaccins gekregen
3. U moet minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland een volledige dosis COVID-19-vaccin of gemengde vaccins hebben gekregen (niet voor aankomst in Thailand)
4. LET OP! Reizigers die zijn hersteld van COVID-19 en met 1 injectie van het COVID-19-vaccin wordt NIET beschouwd als volledig gevaccineerd, tenzij het ontvangen vaccin Janssen was.
Opmerkingen: Reeds ontvangen COE kunnen nog steeds worden gebruikt, aangezien de gegevens op de COE correct en waarheidsgetrouw blijven. Alle bezoekers zijn verplicht om hun vaccinatiedocumenten te kunnen tonen op verzoek van bezorgde Thaise autoriteiten.
(2) De verzekering moet duidelijk vermelden dat reizen naar een risicogebied (reisadvies kleurcode: oranje of rood zoals aangegeven door de Nederlandse overheid) geen invloed heeft op de omvang en hoogte van de COVID-19-dekking.

 

Verzekering Thailand met vermelding 100,000 USD voor COVID-19

Om problemen de voorkomen is het aangeraden om een verzekering af te sluiten via https://www.covid19.tgia.org. Traveldocs werkt daarnaast ook samen met diverse verzekeringsmaatschappijen in Thailand, welke naast hele polissen ook gedeeltelijke polissen aanbiedt en krijgt u daarnaast ook de keuze om een verzekering voor slechts 30 dagen bijvoorbeeld af te sluiten, ipv 90. Alle verzekeraars die hierbij aangesloten zijn, worden erkend door de Thaise ambassade en leveren de correcte verklaringsbrief aan.

De kosten van de verzekering verschillen per leeftijd en verblijfsduur van de aanvrager en kunnen worden voldaan middels een betaallink of per factuur. Wilt u geen gebruik maken van onze visumdienst maar wenst u wel een passende verzekering via ons afsluiten? Neem dan contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Zet hierin uw naam, in- en uitreisdatum, leeftijd en mailadres in. Wij sturen u dan vervolgens een offerte per mail toe.

Hogere kosten voor pensionado’s

Bent u boven de 65 jaar oud? Let er dan op dat de Thaise overheid u beschouwd als een hoger risicogroep wanneer u een Retirement visum Thailand aanvraagt. De kosten van de verzekering liggen daarom hoger. Gedeeltelijk komt dit omdat de dekking bij covid-19 tenminste 100,000 USD moet zijn (ipv 20,000 USD zoals dat voorheen voor alle toeristische reizigers was), en gedeeltelijk omdat reizigers die wat meer op leeftijd zijn vatbaarder zijn voor ziekten en virussen. Sinds de verzekeringseis is afgeschaft voor toeristische reizigers naar Thailand zijn de bedragen verhoogd door de meeste maatschappijen. Houd hier rekening mee als u een Non immigrant O visum voor Thailand wenst aan te vragen als pensionado!

 

 

COVID-19 vaccinatie

Met een COVID-19 vaccinatiebewijs laat u zien dat u volledig bent gevaccineerd tegen het COVID-19 virus. Hierin staat uw naam, geboortedatum, datum ontvangst eerste en tweede prik en de naam van het ontvangen vaccinatie (batchnummer). Middels de onderstaande drie manieren kunt u aantonen dat u gevaccineerd bent tegen COVID-19:

 • Internationaal Vaccinatiebewijs, ofwel, het Gele Boekje,
 • Registratiekaart coronavaccinatie van de GGD,
 • EU Digitaal COVID-19 certificaat

Let wel op dat u in alle gevallen moet laten zien dat het vaccinatiebewijs op uw eigen naam staat geregistreerd en het moet het batchnummer van het ontvangen vaccin alsmede de data hiervan altijd zichtbaar zijn. Staan één of meerdere zaken er niet op? Dan wordt deze niet geaccepteerd!

 

 

Vragen?

Heeft u vragen over het visum voor Thailand of de huidige regeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voordat u iets boekt. Onze visumexperts adviseren u graag over wat het beste is om te doen in uw situatie en waar u zoal rekening mee dient te houden.

 

 

Klik hier om vrijblijvend contact met één van onze visumexperts op te nemen

 

 

Laatste wijzigingen omtrent covid en reizen naar Thailand:

 

 

 

Visum voor Thailand direct online aanvragen

Wilt u direct een Thailand visum aanvraag in gang zetten? Plaats dan uw aanvraag in slechts 5 minuten geheel online op onze visum Thailand pagina!

 

COVID-19

Heeft u aanvullende vragen of wilt u advies over reizen naar Thailand tijdens COVID-19? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.

Wilt u een COVID-19 PCR-RT test inplannen en/of een reiscertificaat opvragen? Dat kan via én bij Traveldocs. Klik hier om direct bij ons een afspraak in te plannen (locatie Hoofddorp/Schiphol) op een moment waarop het u uitkomt. Binnen 24 uur heeft u uw PCR testuitslag met reiscertificaat en indien de test voor 12:00 uur is afgenomen, krijgt u de uitslag samen met uw reiscertificaat dezelfde dag nog vóór 21:00 uur per e-mail van ons toegestuurd. Woont u niet in de buurt? Dat is geen probleem! Traveldocs werkt met testlocaties door heel Nederland, waardoor er altijd een geschikt tijdstip en plaats is waar u terecht kunt.

 

 

Verantwoord reizen, regelmatig handen wassen, het volgen van lokale COVID-19 regelingen en voldoende afstand houden is te allen tijde sterk aangeraden, ook tijdens uw verblijf in Thailand.

 

 

 

Laatste update is doorgevoerd op 30 september, 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top