skip to Main Content
Reizen Naar Thailand Tijdens Corona

Reizen naar Thailand tijdens Corona

Wilt u naar Thailand reizen tijdens Corona? Dat kan! Momenteel laat Thailand al dan niet toeristische reizigers vanuit Europa toe. Wel dient u te voldoen aan een aantal strikte voorwaarden en dient u te beschikken over een geldig paspoort, voldoende financiële middelen en een geldige zorg- of reisverzekering.

In deze blog beschrijven wij welke voorbereidingen u dient te treffen voor uw visumaanvraag. Daarnaast leest u hier welke overige zaken u moet regelen voordat u op reis kunt, waar u zoal mee te maken zult krijgen en over welke documenten u dient te beschikken op het moment van vertrek vanuit Nederland. Zo kunt u met een gerust hart naar Thailand reizen, ondanks Corona.

 

Voorbereiding, visumaanvraag en verzekering

Voordat u naar Thailand kunt reizen tijdens Corona dient u een aantal voorbereidingen te treffen, zoals het afsluiten van de juiste reisverzekering en het regelen van al het papierwerk. Ook zult u een visumaanvraag moeten starten. In alle gevallen is het van belang dat u beschikt over een reis- of zorgverzekeraar, welke de juiste verklaringsbrief kan overleggen. Dit geldt ook voor reizigers die van plan zijn om Thailand visumvrij te betreden.

In deze verklaring moet staan dat u:

 • dekking heeft in Thailand gedurende uw gehele verblijfsperiode dan wel uw gehele visum geldigheid
 • dekking heeft voor minimaal 100,000 USD (Amerikaanse dollar) bij een eventuele COVID-19 behandeling
 • voor minimaal 400,000 THB (Thaise Baht) aan inpatient treatment en minimaal 40,000 THB aan outpatient treatment bent verzekerd (let op! Ook buiten COVID-19 om, let hier op zodra u uw verzekering afsluit via de ambassade website, daar sommigen enkel dekking bieden in geval van COVID-19, maar niet daar buiten!)
 • u heeft dekking in code oranje en code rood landen

Heeft u een verklaring ontvangen waarin staat dat de kosten voor een COVID-19 behandeling gedekt zijn, maar geeft deze geen bedragen aan of worden de bedragen voor inpatient en outpatient benefit niet vermeldt? Dan kan de Thaise ambassade of het Consulaat-Generaal van Thailand uw visumaanvraag weigeren. Daarom is het van belang dat bovenstaande punten exact benoemd worden zoals deze hierboven beschreven zijn. Dit geldt ook voor uw COE aanvraag wanneer u visumvrij naar Thailand wilt reizen tijdens Corona.

 

Thaise verzekeraars

Het vinden van de juiste verzekeraar kan erg lastig zijn. Meestal bent u voldoende gedekt bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Het probleem is echter dat de meeste Nederlandse zorgverzekeraars vooralsnog niet altijd de bovengenoemde punten in de brief mogen verwerken, omdat deze verklaringen door een notaris opgesteld worden en daarom niet zomaar aangepast kunnen worden, ook wanneer u wel verzekerd bent voor bovenstaande.

De Thaise ambassade heeft daarom een lijst van erkende verzekeraars in Thailand vrijgegeven, waarbij men een nieuwe polis kan afsluiten voor zijn/haar verblijfsperiode in Thailand. Alle verzekeraars in deze lijst voldoen aan de eisen van de ambassade en verstrekken de correcte brief met daarin de bovengenoemde punten exact vermeldt zoals deze hierboven beschreven staan.

Traveldocs helpt!

Heeft u toch moeite met het vinden van de juiste verzekeraar? Dan kunt u altijd contact opnemen met ons voor advies op maat. Traveldocs werkt samen met diverse Thaise verzekeringsmaatschappijen, welke erkend zijn door de ambassade. Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste, passende polis voor uw reis. Ook bieden onze partners zowel complete als aanvullende polissen aan, waardoor u niet een heel nieuw verzekering hoeft af te sluiten als u bij uw Nederlandse verzekeraar voldoende gedekt bent. Daardoor kan er bespaart worden op kosten.

Meer weten? Mail of bel ons!

 

Bankafschrift

Verder is het van belang dat men beschikt over aantoonbare financiële middelen om uzelf gedurende de gehele verblijfsperiode financieel te kunnen onderhouden in Thailand. Dit dient aangeleverd te worden in vorm van een bankafschrift. Hiermee toont u aan dat u tijdens uw verblijf op geen enkele wijze afhankelijk zult worden van de Thaise overheid. Het minimum bedrag verschilt echter per visum type.

 • Toeristische reizigers moeten een afschrift met een minimum saldo van tenminste 3000 euro kunnen overleggen in de afgelopen 6 maanden.
 • Voor zakelijke reizigers en aanvragers van visa met meerdere inreizen moet dit bedrag minimaal 15,000 euro zijn in de afgelopen 6 maanden.

 

Vervolgstappen, Certificate of Entry en de ThailandPlus app

Zodra u alle documenten compleet en conform voorwaarden heeft kunt u uw visumaanvraag bij ons aanleveren. Wij zullen deze eerst grondig controleren alvorens deze aan te bieden bij de ambassade/het consulaat. Zodra uw paspoort gereed is, zullen wij deze met daarin het visum ook weer voor u afhalen en middels de gewenste wijze naar u retour sturen. Heeft uw aanvraag haast? Dan kunnen wij het paspoort met daarin het visum ook eventueel voor u klaarleggen bij onze Avia Partnerdesk op Schiphol Plaza bij vertrekhal 1 & 2, zodat u deze vlak voor het inchecken kunt afhalen en direct op reis kunt gaan. Doorgaans duurt de verwerking van een toeristen/zakelijk visum ongeveer 4 tot 8 werkdagen.

Overige visumtypen en legalisaties

Wilt u een Non-immigrant O-A of O-X visum type of wilt u een Special Tourist Visum (STV) aanvragen? Dit visum kan Traveldocs namens u bij de Thaise ambassade in Den Haag aanvragen. Om dit namens u te kunnen doen dient u wel te beschikken over een aantal vereiste en gelegaliseerde documenten. Deze legalisaties kunnen wij samen met uw visumaanvraag gelijktijdig verzorgen bij de Thaise ambassade en overige overheidsinstanties, zoals het CJIB, Min.BuZa en/of de Rechtbank. Wij nemen de volledige aanvraagprocedure voor u uit handen en halen uw paspoort, met daarin het visum Thailand, samen met de gelegaliseerde documenten voor u op. U hoeft niet meer zelf op en neer te reizen naar Den Haag of afspraken maken bij de overheidsinstanties. Wij regelen alles van A tot Z – meestal kan dit al binnen één werkdag, u hoeft alleen de juiste documenten bij ons aan te leveren! Ook beëdigde vertalingen kunnen wij tegen aanvullende kosten voor u verzorgen. Welke documenten u dient aan te leveren voor uw visumaanvraag en waar deze aan moeten voldoen verneemt u uiteraard ook van ons. U krijgt een email met uitleg en voorwaarden van ons toegestuurd nadat uw aanvraag via onze website is ingediend. Let wel op! De ambassade kan alleen op afspraak en beschikbaarheid aanvragen aannemen dan wel verwerken. Het beëdigd vertalen van documenten kan, afhankelijk van het type document en de hoeveelheid aan te vertalen woorden, tot één werkweek extra in beslag nemen.

Certificate of Entry (COE Thailand)

Naast het paspoort met visum heeft u ook een Certificate of Entry (COE) nodig om Thailand in te mogen reizen. De COE staat los van uw visumaanvraag en heeft een extra verwerkingstijd van ongeveer 3 tot 6 werkdagen. Deze aanvraag kunt u pas starten nadat het juiste visum is verstrekt. Hier zijn uw vliegticket en ASQ/ALQ quarantaine boeking voor benodigd, alsmede de juiste verklaring van uw zorgverzekeraar en bankafschrift.

De COE heeft u nodig om uw reis te registreren en is ook verplicht voor Thaise paspoorthouders.

Traveldocs kan de Certificate of Entry namens uw aanvragen bij de betreffende Thaise overheid, ook wanneer u geen gebruik maakt van onze visumdiensten of wanneer u visumvrij naar Thailand wenst te reizen. Dit geldt ook voor Thaise paspoorthouders.

Wij rekenen 50 euro exclusief BTW per COE aanvraag. Wenst u hier gebruik van te maken? Stuur ons in dat geval een mailtje naar [email protected]

 

Laatste paar stappen

Heeft u uw Certificate of Entry ontvangen? Dan kunt u aan de slag gaan met het regelen van de juiste medische documenten. Om Thailand in te mogen reizen dient u de volgende medische documenten op zak te hebben:

De COVID-19 PCR test en de reiscertificaat kunt u aanvragen bij een erkend particulier bedrijf. Heeft u hulp nodig bij het vinden van een geschikte test locatie? Kijk dan even op onze webpagina met alle door de ambassades erkende testlocaties.

ThailandPlus app

Nadat u uw visum Thailand, de Certificate of Entry en de nodige medische papieren heeft verkregen, dient u de ThailandPlus app te downloaden om uw reis te registreren. Hiermee registreert u de COE alsmede uw medische documenten/testuitslagen. Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een groene QR code, welke bij aankomst getoond moet worden aan de immigratieofficieren. De ThailandPlus app kunt u downloaden via de Play Store, Huawei app gallery en App Store.

Meer informatie over hoe u de app stap voor stap kunt download en veel voorkomende vragen omtrent de app vindt u op de website van de ThailandPluss app.

Beschikt u niet over een smartphone of tablet, of krijgt u om een andere reden de registratie via de ThailandPlus app niet voltooid? Dan dient u dit bij aankomst direct aan te geven bij de lokale immigratieofficieren. Zij zullen u op weg helpen.

Reist u naar Phuket en maakt u gebruik van de Phuket Sandbox Program? Dan bent u verplicht om de ThailandPlus app gedurende de eerste 7 of 10 dagen van uw verblijf geactiveerd te houden. Als u dit niet doet kan dit gevolgen hebben voor toekomstige reizen en kan de Thaise overheid u zelfs verbieden om naar andere delen van Thailand te reizen, zelfs als u de eerste 7 nachten in Phuket heeft doorgebracht.

Daarnaast kan de lokale overheid van u verlangen dat u ook andere volgapplicaties gebruikt. Dit is ter beoordeling aan de Thaise overheid.

Quarantaine en ASQ/ALQ

Gaat u op vakantie naar Phuket of Samui en maakt u gebruik van de Sandbox / Plus program? Dan mag u zich tijdens de quarantaine periode vrij begeven rondom het hotel/eiland. Vraag de quarantaine locatie van uw keuze naar de voorwaarden.

Per 1 oktober 2021 is de quarantaineperiode voor gevaccineerde reizigers verkort naar 7 volle dagen. Voor niet gevaccineerde reizigers is deze periode tenminste 10 volledige dagen. Daarnaast is het toegestaan om met meerdere gezinsleden op één kamer de quarantaine te spenderen, zolang de periode tenminste 7 dagen bedraagt en alle reizigers volledig gevaccineerd zijn. Is dit niet het geval? Dan duurt de quarantaine periode 10 dagen. U mag uw kamer/ruimte gedurende deze periode dan ook niet verlaten.

Hersteld van het Corona virus?

Bent u recentelijk hersteld van het COVID-19 virus en heeft u maar één vaccin gehad? Dan beschouwd de Thaise overheid u NIET als volledig gevaccineerd! Houd hier dus rekening mee bij het boeken van uw reis. Nederland ziet u namelijk wel als volledig gevaccineerd en stelt het in de meeste gevallen zelfs niet mogelijk om een tweede vaccinatie te kunnen ontvangen, maar de Thaise overheid doet dit niet, tenzij het verkregen vaccin van Janssen is.

 

Thaise paspoorthouders

Voor Thaise paspoorthouders, welke ervoor kiezen om gebruik te maken van de repatriëringsopties, is deze periode verkort naar 5 dagen. Bij aankomst in Thailand dient u in quarantaine te gaan op een door de overheid aangewezen locatie. Na de 5e dag zal een derde COVID-19 PCR-test afgenomen worden. Indien deze negatief is, mag u de reis voortzetten. Is de test positief? Dan wordt u doorverwezen naar een medisch centrum voor verdere behandeling. Let op! Om gebruik te kunnen maken van de repatriëring dient u eerst vooraf toestemming hiervoor aan te vragen bij de ambassade in Den Haag en dient u bij KLM na te gaan of er zitplaatsen voor repatrianten beschikbaar zijn.

Heeft u een Thais paspoort en kiest u ervoor om gebruik te maken van de ASQ/ALQ service? Dan geldt een quarantaine periode van minimaal 10 dagen, tenzij u beschikt over een COVID-19 vaccinatiebewijs. U dient in dat geval zelf op eigen kosten een boeking voor 7 of 10 volle dagen te plaatsen bij een geschikt Alternative State Quarantine of Alternative Local Quarantine locatie en de bevestiging hiervan door te sturen voor uw COE aanvraag. Voor Phuket en Ko Samui kunt u gebruik maken van een SHA+ hotel.

Bent u gevaccineerd tegen het COVID-19 virus?

De uiteindelijke beslissing over de maximale duur van uw quarantaine periode is aan de Disease Control Officer die uw aankomst in Thailand afhandelt; Bezoekers moeten tevens een bewijs van vaccinatie voorleggen aan de Disease Control Officer. Dit mag gebeuren in vorm van een gele koorts boekje of de brief van GGD, waarin het batchnummer en naam van het toegediende vaccin staat, alsmede uw naam en datum ontvangst van de eerste en tweede prik.

Vaccins tegen COVID-19 goedgekeurd door het Thaise ministerie van Volksgezondheid

 • Sinovac: ARS-CoV-2-vaccin (CoronaVac)
 • AstraZeneca: AZD1222
 • Pfizer / BioNTech: Comirnaty (BNT162b2 / Tozinameran (INN))
 • Serum Institute of India: Covishield (ChAdOx1_nCoV19)
 • Janssen (Johnson & Johnson): Ad26.COV2.S
 • Moderna: mRNA-1273
 • Spoetnik V (Gamaleya Research Institute of Epidemoilogy and Microbiology)
NB: Luchtvaartmaatschappijen en locale immigratieofficieren hebben al dan niet bij een overstap te allen tijde het recht om te vragen naar aanvullende documenten. Het wordt ten zeerste aangeraden om rechtstreeks contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, om te voorkomen dat u alsnog geweigerd wordt.
Heeft u slechts één vaccinatie tegen het Corona virus ontvangen? Dan komt u niet in aanmerking voor het Phuket Sandbox Program!

Verlenging en non-immigrant type O visum

Het Medium Term Visitor visum (standaard toeristenvisum) is 3 maanden geldig. Binnen deze 3 maanden dient u Thailand in te reizen. Bij binnenkomst heeft u de mogelijkheid om 60 dagen in het land te verblijven of om het visum te verlengen met 30 dagen extra. Ook kunt u dit visum type lokaal bij de immigratiedienst laten omzetten in een non-immigrant visum (1 jaar geldig, meerdere inreizen en verblijf 90 dagen per bezoek met mogelijkheid tot verlenging van 90 dagen per keer).

Verlenging van het visum kan worden geregeld bij vrijwel alle lokale immigratiebureaus in Thailand. Is er in uw verblijfplaats geen immigration office te vinden? Dan kunt u in sommige gevallen ook terecht bij het lokale politiebureau voor het verlengen van uw visum Thailand. De benodigdheden voor de verlenging of wijzigen van uw visum type kunnen verschillen per immigratiebureau. Daarom raden wij aan om voor vertrek contact op te nemen met de immigration office bij u in de buurt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

U kunt een aanvraag voor toestemming indienen bij het Office of Immigration Bureau op Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210, Tel 0-2141-9889 (of op https://www.immigration.go.th). De verlenging van het verblijf en de wijziging van een bepaald type visum Thailand zijn uitsluitend ter beoordeling van de immigratieambtenaar.

 

Aanvragen in Nederland

Om een non-immigrant type O visum in Nederland aan te kunnen vragen dient u te vallen onder één van onderstaande doelgroepen:

 •  directe familieleden van een Thaise staatsburger
 •  wettelijke partner of kind van een niet-Thaise paspoorthouder, welke in het bezit is van een geldige werkvergunning in Thailand
 •  u reist enkel naar Thailand voor meerdere medische behandelingen
 •  u bent boven de 50 jaar oud en bent pensionado (u moet aantoonbare AOW stortingen kunnen overleggen)

Valt u niet onder de bovengenoemde categorieën? Dan komt u niet in aanmerking voor het non-immigrant type O visum in Nederland.

 

Laatste ontwikkelingen omtrent reizen naar Thailand (per 1 oktober 2021):

(1) Vanaf 1 oktober 2021 moeten alle Thaise en niet-Thaise bezoekers die in Thailand aankomen de quarantaineperiode van niet minder dan 7 of 10 dagen doorlopen (dit conform de regeling zoals deze was begin dit jaar):
 •  U bent volledig ingeënt conform alle eisen gesteld door de Thaise overheid >> minimaal 7 dagen in quarantaine
 • U bent NIET gevaccineerd (of ingeënt maar voldoet niet aan alle eisen gesteld door de Thaise overheid) >> minimaal 10 dagen quarantaine
 • Quarantaine met gezinslid in één kamer/ruimte : 7 dagen in quarantaine als alle betrokken gezinsleden in de categorie “volledig gevaccineerd” vallen; anders 10 dagen.

VEREISTEN om als volledig gevaccineerd te worden beschouwd door de Thaise overheid:

1. Door de Thaise gezondheidsautoriteiten goedgekeurde COVID-19-vaccins:
 •  CoronaVac (Sinovac Biotech Ltd.)
 • AstraZeneca (AstraZeneca & universiteit van Oxford, SK –
 • Bioscience (Korea), Siam Bioscience)
 • Covishield (Seruminstituut van India – SII)
 • Cominarty of Pfizer – BioNTech COVID-19-vaccin (Pfizer Inc., & BioNTech)
 • Janssen of Janssen/Ad26.COV2.S (Johnson & Johnson Services, Inc.
 • Moderna (Moderna Inc.)
 • Sinopharm-vaccin of COVILO (Sinopharm Co., Ltd)
 • Spoetnik V (Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology)
2. U heeft een volledige dosis COVID-19-vaccin gekregen volgens de door de fabrikant opgestelde richtlijn OF gemengde COVID-19-vaccins gekregen
3. U moet minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland een volledige dosis COVID-19-vaccin of gemengde vaccins hebben gekregen (niet voor aankomst in Thailand)
4. LET OP! Reizigers die zijn hersteld van COVID-19 en met 1 injectie van het COVID-19-vaccin wordt NIET beschouwd als volledig gevaccineerd, tenzij het ontvangen vaccin Janssen was.
Opmerkingen: Reeds ontvangen COE kunnen nog steeds worden gebruikt, aangezien de gegevens op de COE correct en waarheidsgetrouw blijven. Alle bezoekers zijn verplicht om hun vaccinatiedocumenten te kunnen tonen op verzoek van bezorgde Thaise autoriteiten.
(2) De verzekering moet duidelijk vermelden dat reizen naar een risicogebied (reisadvies kleurcode: oranje of rood zoals aangegeven door de Nederlandse overheid) geen invloed heeft op de omvang en hoogte van de COVID-19-dekking.

 

Phuket Sandbox Program

Bent u van plan om naar Phuket te reizen? Per 29 juni 2021 heeft de Thaise overheid het Phuket Sandbox programma gelanceerd. Dit initiatief is gestart om toeristen in Thailand te kunnen verwelkomen, welke volledig zijn gevaccineerd tegen het COVID-19 virus. Indien dit programma succesvol verloopt, zal deze worden uitgerold in meerdere delen van Thailand.

Om gebruik te kunnen maken van het Phuket Sandbox Program dient men:

 • te reizen vanuit een land/gebied dat is opengesteld voor reizen naar Thailand. Een volledige overzicht van door Thailand goedgekeurde landen vindt u hier;
 • tenminste 14 dagen vóór vertrek volledige gevaccineerd te zijn tegen het COVID-19 virus. U moet dus beiden prikken hebben gehad. Dit vaccin moet tevens in het lijstje van door de Thaise overheid goedgekeurde vaccins staan (zie boven);
 • te beschikken over een negatief COVID-19 PCR-RT reiscertificaat, welke niet ouder is dan 72 uur op moment van vertrek naar Thailand;
 • voor tenminste 100,000 USD verzekerd te zijn tegen het COVID-19 virus;
 • in het bezit zijn van een boekingsbevestiging van minimaal 14 nachten bij een SHA+ hotel (niet alleen SHA dus!) in Phuket;
 • de volledige kosten te accepteren voor het afnemen van minimaal drie RT-PCR testen gedurende uw quarantaineperiode.

Na de quarantaine periode van tenminste 14 nachten in Phuket mag u doorreizen naar andere delen van Thailand, indien dit gewenst is.

Overige voorwaarden van het Phuket Sandbox Program

Beschikt u niet over een Nederlands of ander EU-paspoort? Dan dient u een bewijs van verblijf in Nederland aan te leveren, zoals een gemeentelijke uittreksel Basis Registratie Personen (BRP), welke niet ouder is dan 3 maanden. Alle overige reizigers dienen tenminste 21 opeenvolgende dagen vóór vertrek in Nederland te hebben gewoond of dienen daar verbleven te hebben.

Overige aanvullende voorwaarden leest u hier:

 • Reizigers die onder de 18 jaar oud zijn mogen zonder vaccinatie naar Phuket afreizen, mits zij reizen met hun tegen COVID-19 volledig ingeënte, wettige ouders.
 • U dient een betaalde reservering mee op reis te nemen, waarin staat dat u op eigen kosten op dag 0 (dag van aankomst), dag 6 (of 7) én dag 12 (of 13) van uw verblijf COVID-19 tests zult ondergaan.
 • Uw verzekering dient, naast het minimum bedrag van tenminste 100,000 USD voor COVID-19, te benoemen dat uw gehele verblijfsperiode in Thailand is gedekt. Indien u na Phuket andere delen van Thailand gaat bezoeken, dienen ook deze te vallen onder de volledige dekkingsperiode.

Voorwaarden vlucht Phuket

 1. U vliegt rechtstreeks naar Phuket, zonder overstap in een derde land.
 2. Uw vlucht naar Phuket heeft slechts één snelle tussenstop in Bangkok (SVB/BKK – Suvarnabhumi Int. Airport) of in Don Mueang (DMK), waarbij u het vliegtuig niet zult verlaten.

Een aansluitende vlucht, al dan niet internationaal of binnenlands, waarbij u over dient te stappen op Bangkok of Don Mueang is niet meer mogelijk, behalve in het geval van een gecharterde vlucht naar Phuket. Raadpleeg bij uw luchtvaartmaatschappij van uw keuze indien u twijfelt of uw vlucht wordt geaccepteerd!

Om een geschikte vlucht te boeken kunt u rechtstreeks contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij naar keuze. De volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen momenteel naar Thailand:

 

Voorwaarden hotel Phuket

U kunt een SHA+ hotel boeken via https://www.entrythailand.go.th/ en https://www.thailandsha.com. Uiteraard kunt u ook een rechtstreekse boeking maken bij een SHA+ erkend hotel of via een vertrouwd online platform of reisbureau. LET OP! U bent verplicht om een SHABA-certificaat (SHA+) te overleggen van uw boeking of een A(S)Q/ALQ (te herkennen aan het rode, ronde symbool met daarin de letters ASQ/ALQ). Deze is benodigd om het Certificate of Entry Thailand (COE) aan te kunnen vragen. Boekingsbevestigingen van bijvoorbeeld Booking.com worden daarom niet geaccepteerd! Houdt hier rekening mee bij het boeken van uw reis!

U mag wel de eerste 7 nachten bijvoorbeeld te spenderen op Phuket en na 7 nachten door te reizen naar een andere gebied en daar de overige 7 dagen van uw quarantaine periode te voltooien. Let wel op dat dit altijd in een SHA+ hotel dient te gebeuren en u voor beiden locaties een bevestiging dient aan te leveren bij het aanvragen van uw COE.

U mag dan de volgende gebieden bezoeken:

 • Ko Samui, Ko Phangan en Ko Toa, zijn ALLEEN begaanbaar via een directe vlucht vanuit Phuket (HKT) naar Samui (USM). U mag alle drie de eilanden verkennen tijdens uw verblijf.
 • Ko Phi Phi, Ko Ngai en Railay Beach zijn ALLEEN begaanbaar via de boot vanuit Phuket naar deze eilanden. Ook hier mag u alle drie de gebieden verkennen gedurende uw quarantaine periode.
 • Khao Lak is ALLEEN toegestaan te betreden per auto vanuit Phuket. U mag het Khao Lak gebied niet verlaten.
 • Ko Yoa (2 eilanden) kunt u ALLEEN via de boot betreden vanuit Phuket. Uw verblijf mag gedurende uw quarnataine slechts op één van deze twee eilanden zijn. De andere eiland mag u enkel bezoeken tijdens een dagtrip. Het is niet toegestaan om hier meerdere nachten te verblijven, zolang uw quarantaine periode niet voltooid is op het andere eiland van Ko Yoa.
Phuket Sandbox waar mag u naartoe reizen?
Hier ziet u waar en op welke manier u naar de buurlanden mag reizen gedurende uw quarantaine periode op Phuket.

Voorwaarden verzekering

De COVID-19 reis- of zorgverzekeringsbrief dient te voldoen aan onderstaande punten:

 • U heeft dekking in Thailand gedurende uw gehele verblijfsperiode;
 • De verzekering dekt u voor minimaal 100,000 USD (of een soortgelijk danwel hoger bedrag in andere valuta) voor COVID-19;
 • In geval van non-immigrant visumaanvraag dient de verklaring te bevestigen dat u naast bovenstaande ook dekking heeft voor tenminste 400,000 Thaise Baht voor inpatient treatment en voor tenminste 40,000 THB voor outpatient treatment;
 • U heeft dekking in code rood en code oranje landen/gebieden

Indien de verzekering niet voldoet aan bovengenoemde punten, of zodra er bijvoorbeeld in staat dat er geen maximum bedrag van toepassing is, maar géén daadwerkelijk bedrag van tenminste 100,000 USD in wordt benoemd, wordt deze niet geaccepteerd! Daarbij moet er letterlijk in vermeldt worden dat u voor COVID-19 bent verzekerd. De Thaise ambassade en de immigratiedienst zijn hier heel streng in. Op het moment dat de verklaringsbrief één of meer bovengenoemde punten niet of slechts gedeeltelijk vermeldt, wordt deze niet geaccepteerd.

Verzekering Thailand met vermelding 100,000 USD voor COVID-19

Om problemen de voorkomen is het aangeraden om een verzekering af te sluiten via https://www.covid19.tgia.org. Traveldocs werkt daarnaast ook samen met diverse verzekeringsmaatschappijen in Thailand, welke naast hele polissen ook gedeeltelijke polissen aanbiedt en krijgt u daarnaast ook de keuze om een verzekering voor slechts 30 dagen bijvoorbeeld af te sluiten, ipv 90. Alle verzekeraars die hierbij aangesloten zijn, worden erkend door de Thaise ambassade en leveren de correcte verklaringsbrief aan.

Voor deze doorverwijzing vragen wij een aanvullende 15 euro incl. BTW, welke berekend kan worden middels een betaallink of per factuur. Wilt u geen gebruik maken van onze visumdienst maar wenst u wel een doorverwijzing naar de passende verzekeraar van ons te ontvangen? Neem dan contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Zet hierin uw naam, in- en uitreisdatum en mailadres in. Wij sturen u dan vervolgens de doorverwijzing per mail toe.

 

Thailand Phuket Sandbox “Certificate of Entry” COE Application Process - LoyaltyLobby

 

Samui Plus Program

Na het succes van de Sandbox Program heeft de Thaise overheid besloten om dit verder uit te breiden naar de eilanden van Thailand, waaronder Samui. Hier mag men reiezn naar de eilanden Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao.

De voorwaarden voor het Samui Plus Program zijn eigenlijk hetzelfde als de Sandbox program, op een paar zaken na. Hieronder volgen deze in het kort:

 1. De reizigers dient te reizen vanuit een goedgekeurd gebied (zie volledige lijst met goedgekeurde landen hier).
 2. U dient volledig gevaccineerd te zijn met een door de Thaise overheid goedgekeurde vaccin. Welke dit zijn vindt u hierboven onder het Sandbox Program. De laatste vaccinatie mag niet later dan 14 dagen voor vertrek zijn ontvangen.
 3. De reiziger dient te beschikken over een negatief RT-PCR testresultaat, welke niet ouder is dan 72 uur.
 4. U dient verzekerd te zijn voor COVID-19 (voor tenminste 100,000 USD).
 5. Uw verblijf moet plaatsvinden in een Samui Estra+ of een SHA+ hotel (niet alleen SHA dus!) voor tenminste de eerste 14 nachten. U mag de eerste 7 nachten verblijven in Samui Extra+ hotel op Ko Samui. De 7 daaropvolgende nachten mag u er voor kiezen om te verblijven in een SHA+ hotel op Ko Samui, Ko Phangan of Ko Tao.
 6. De reiziger dient de kosten voor de 3 PCR testen tijdens de quarnataineperiode te accepteren en zelf op zich te nemen.
 7. Na 14 nachte nmag u naar andere delen van Thailand reizen.

Niet-gevaccineerde kinderen

De vaccinatie regeling voor het Samui Plus Program gelijk aan die van de Sandbox Program. Kinderen onder de 18 jaar mogen ongevaccineerd reizen, mits zij in gezelschap reizen van één of beiden ouders/wettelijke voogden, welke wel volledig zijn gevaccineerd. Bent u 18 jaar of ouder? Dan moet u tenminste 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd zijn om gebruik te kunnen maken van de Samui Plus Program.

Voorwaarden vlucht Samui+ Program

Bij het boeken van de vlucht heeft u twee opties, namelijk:

Optie A. U vliegt rechtstreeks naar Ko Samui van buiten Thailand (zie lijst van landen waarvanuit u mag vertrekken hier).

Optie B. U vliegt naar Ko Samui (USM) via Bangkok (BKK). De overstap mag in dat geval NIET langer bedragen dan 12 uur. Daarbij mag u alleen vliegen op één van de 3 aangewezen vluchten uitgevoerd door Bangkok Airways (PG) van Suvarnabhumi Int. Airport naar Samui Int. Airport. Dit betreft dus één va de volgende 3 vluchten:

 • PG5152 ETD10.05 (TH lokale tijd)
 • PG5151 ETD14.35 (TH lokale tijd)
 • PG5171 ETD17.10 (TH lokale tijd)

Vliegt u met een andere vlucht vanuit Bangkok naar Samui of is uw overstap langer dan 12 uur? Dan kunt u geen aanspraak maken op het Samui+ program.

 

Voorwaarden quarantaine en korter dan 14 nachten verblijven

Zoals gezegd mag u de eerste7 nachten verblijven in een Samui Extra+ hotel. Na de eerste 7 nachten mag u de overige 7 nachten spenderen in een SHA+ standaardhotel op Ko Maui, Ko Phangan of Ko Tao.

U bent vanaf dag 4 vrij om Ko Samui te verkennen (en uw hotel dus te verlaten), mits de eerste PCR test – welke is afgenomen op de dag van aankomst in Samui) negatief is. Is uw tweede PCR test op dag 6/7 negatief? Dan bent u vrij om tussen en over de 3 eilanden te reizen en eventueel te verblijven in een standaard SHA+ hotel op één van deze eilanden.

Bent u van plan om minder dan 14 dagen op de 3 eilanden te verblijven? Dat kan! Wel bent u dan verplicht om Thailand onmiddellijk daarna te verlaten. Bij het aanvragen van uw Certificate of Entry voor Thailand moet u een retourticket laten zien waarbij uw vertrekdatum overeenkomt met het einde van uw hotelreservering. Verlaat u één van de 3 eilanden binnen de eerste 14 nachten en blijft u daarna toch in Thailand? Dan riskeert u een boete, landontzegging en zware gevolgen bij eventuele toekomstige reizen.

 

Information on Samui Plus Sandbox - starting on 15 July 2021 - Royal Thai Embassy Canberra

COVID-19 vaccinatie

Met een COVID-19 vaccinatiebewijs laat u zien dat u volledig bent gevaccineerd tegen het COVID-19 virus. Hierin staat uw naam, geboortedatum, datum ontvangst eerste en tweede prik en de naam van het ontvangen vaccinatie (batchnummer). Middels de onderstaande drie manieren kunt u aantonen dat u gevaccineerd bent tegen COVID-19:

 • Internationaal Vaccinatiebewijs, ofwel, het Gele Boekje,
 • Registratiekaart coronavaccinatie van de GGD,
 • EU Digitaal COVID-19 certificaat

Let wel op dat u in alle gevallen moet laten zien dat het vaccinatiebewijs op uw eigen naam staat geregistreerd en het moet het batchnummer van het ontvangen vaccin alsmede de data hiervan altijd zichtbaar zijn. Staan één of meerdere zaken er niet op? Dan wordt deze niet geaccepteerd!

 

 

Vragen?

Heeft u vragen over het Sandbox of Samui Program? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voordat u iets boekt. Onze visumexperts adviseren u graag over wat het beste is om te doen in uw situatie en waar u zoal rekening mee dient te houden.

 

 

Klik hier om vrijblijvend contact met één van onze visumexperts op te nemen

 

 

Omdat het vakantieseizoen is begonnen en de ambassade enkel op afspraken werkt, kan het momenteel iets langer duren dan u gewend bent alvorens wij uw pakket kunnen aanbieden bij de Thaise ambassade. Houdt hier svp rekening mee en doe geen boekingen tot wij weten wanneer wij uw paspoort met daarin het visum weer retour kunnen verwachten!

 

 

Visum Thailand direct online aanvragen

Wilt u direct een visum Thailand aanvraag in gang zetten? Plaats dan uw aanvraag in slechts 5 minuten geheel online op onze visum Thailand pagina!

 

COVID-19

Heeft u aanvullende vragen of wilt u advies over reizen naar Thailand tijdens COVID-19? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.

Wilt u een COVID-19 PCR-RT test inplannen en/of een reiscertificaat opvragen? Dat kan via én bij Traveldocs. Klik hier om direct bij ons een afspraak in te plannen (locatie Hoofddorp/Schiphol) op een moment waarop het u uitkomt. Binnen 24 uur heeft u uw PCR testuitslag met reiscertificaat en indien de test voor 12:00 uur is afgenomen, krijgt u de uitslag samen met uw reiscertificaat dezelfde dag nog vóór 21:00 uur per e-mail van ons toegestuurd. Woont u niet in de buurt? Dat is geen probleem! Traveldocs werkt met testlocaties door heel Nederland, waardoor er altijd een geschikt tijdstip en plaats is waar u terecht kunt.

 

 

Verantwoord reizen, regelmatig handen wassen, het volgen van lokale COVID-19 regelingen en voldoende afstand houden is te allen tijde sterk aangeraden, ook tijdens uw verblijf in Thailand.

 

 

 

Laatste update is doorgevoerd op 30 september, 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top