skip to Main Content
Thailand

Reizen naar Thailand tijdens COVID-19

Wilt u naar Thailand reizen tijdens COVID-19? Dat kan! Momenteel laat Thailand al dan niet toeristische reizigers vanuit Europa toe. Wel dient u te voldoen aan een aantal strikte voorwaarden en dient u te beschikken over een geldig paspoort, voldoende financiële middelen en een geldige zorg- of reisverzekering.

In deze blog beschrijven wij welke voorbereidingen u dient te treffen voor uw visumaanvraag. Daarnaast leest u hier welke overige zaken u moet regelen voordat u op reis kunt, waar u zoal mee te maken zult krijgen en over welke documenten u dient te beschikken op het moment van vertrek vanuit Nederland. Zo kunt u met een gerust hart naar Thailand reizen, ondanks COVID-19.

 

Voorbereiding, visumaanvraag en verzekering

Voordat u naar Thailand kunt reizen tijdens COVID-19 dient u een aantal voorbereidingen te treffen, zoals het afsluiten van de juiste reisverzekering en het regelen van al het papierwerk. Ook zult u een visumaanvraag moeten starten. In alle gevallen is het van belangrijk is dat u beschikt over een reis- of zorgverzekeraar, welke de juiste verklaringsbrief kan overleggen. Dit geldt ook voor reizigers die van plan zijn om Thailand visumvrij te betreden.

In deze verklaring moet staan dat u:

  • dekking heeft in Thailand gedurende uw gehele verblijfsperiode dan wel uw gehele visum geldigheid
  • dekking heeft voor minimaal 100,000 USD (Amerikaanse dollar) bij een eventuele COVID-19 behandeling
  • voor minimaal 400,000 THB (Thaise Baht) aan inpatient treatment en minimaal 40,000 THB aan outpatient treatment bent verzekerd

Heeft u een verklaring ontvangen waarin staat dat de kosten voor een COVID-19 behandeling gedekt zijn, maar geeft deze geen bedragen aan of worden de bedragen voor inpatient en outpatient benefit niet vermeldt? Dan kan de Thaise ambassade of het Consulaat-Generaal van Thailand uw visumaanvraag weigeren. Daarom is het van belang dat bovenstaande punten exact benoemd worden zoals deze hierboven beschreven zijn. Dit geldt ook voor uw COE aanvraag wanneer u visumvrij naar Thailand wilt reizen tijdens COVID-19.

 

Thaise verzekeraars

Het vinden van de juiste verzekeraar kan erg lastig zijn. Meestal bent u voldoende gedekt bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Het probleem is echter dat de meeste Nederlandse zorgverzekeraars vooralsnog niet altijd de bovengenoemde punten in de brief mogen verwerken, omdat deze verklaringen door een notaris opgesteld worden en daarom niet zomaar aangepast kunnen worden, ook wanneer u wel verzekerd bent voor bovenstaande.

De Thaise ambassade heeft daarom een lijst van erkende verzekeraars in Thailand vrijgegeven, waarbij men een nieuwe polis kan afsluiten voor zijn/haar verblijfsperiode in Thailand. Alle verzekeraars in deze lijst voldoen aan de eisen van de ambassade en verstrekken de correcte brief met daarin de bovengenoemde punten exact vermeldt zoals deze hierboven beschreven staan.

Heeft u toch moeite met het vinden van de juiste verzekeraar? Dan kunt u altijd contact opnemen met ons voor advies op maat. Traveldocs werkt samen met diverse Thaise verzekeringsmaatschappijen, welke erkend zijn door de ambassade. Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste, passende polis voor uw reis. Ook bieden onze partners zowel complete als aanvullende polissen aan, waardoor u niet een heel nieuw verzekering hoeft af te sluiten als u bij uw Nederlandse verzekeraar voldoende gedekt bent. Daardoor kan er bespaart worden op kosten.

Meer weten? Mail of bel ons!

 

Bankafschrift

Verder is het van belang dat men beschikt over aantoonbare financiële middelen om uzelf gedurende de gehele verblijfsperiode financieel te kunnen onderhouden in Thailand. Dit dient aangeleverd te worden in vorm van een bankafschrift. Hiermee toont u aan dat u tijdens uw verblijf op geen enkele wijze afhankelijk zult worden van de Thaise overheid. Het minimum bedrag verschilt echter per visum type.

  • Toeristische reizigers moeten een afschrift met een minimum saldo van tenminste 2000 euro kunnen overleggen in de afgelopen 6 maanden.
  • Voor zakelijke reizigers moet dit bedrag minimaal 15,000 euro zijn in de afgelopen 6 maanden.

 

Vervolgstappen, Certificate of Entry en de ThailandPlus app

Zodra u alle documenten compleet en conform voorwaarden heeft kunt u uw visumaanvraag bij ons aanleveren. Wij zullen deze eerst grondig controleren alvorens deze aan te bieden bij de ambassade/het consulaat. Zodra uw paspoort gereed is, zullen wij deze met daarin het visum ook weer voor u afhalen en middels de gewenste wijze naar u retour sturen. Heeft uw aanvraag haast? Dan kunnen wij het paspoort met daarin het visum ook eventueel voor u klaarleggen bij onze Avia Partnerdesk op Schiphol Plaza bij vertrekhal 1 & 2, zodat u deze vlak voor het inchecken kunt afhalen en direct op reis kunt gaan. Doorgaans duurt de verwerking van een toeristen/zakelijk visum ongeveer 2 tot 4 werkdagen.

 

Wilt u een Non-immigrant O-A of O-X visum type of wilt u een Special Tourist Visum (STV) aanvragen? Deze visumtypen kan Traveldocs alleen bij de Thaise ambassade in Den Haag voor u aanvragen, omdat u een aantal vereiste documenten dient te laten legaliseren voor het visum. De ambassade hanteert een langere verwerkingstijd (ongeveer 1 werkweek) en kan alleen op afspraak en beschikbaarheid aanvragen aannemen dan wel verwerken.

Certificate of Entry

Naast het paspoort met visum heeft u ook een Certificate of Entry (COE) nodig om Thailand in te mogen reizen. De COE staat los van uw visumaanvraag en heeft een extra verwerkingstijd van ongeveer 3 tot 6 werkdagen. Deze aanvraag kunt u pas starten nadat het juiste visum is verstrekt. Hier zijn uw vliegticket en ASQ/ALQ quarantaine boeking voor benodigd, alsmede de juiste verklaring van uw zorgverzekeraar en bankafschrift.

De COE heeft u nodig om uw reis te registreren en is ook verplicht voor Thaise paspoorthouders.

 

Heeft u uw Certificate of Entry ontvangen? Dan kunt u aan de slag gaan met het regelen van de juiste medische documenten. Om Thailand in te mogen reizen dient u de volgende medische documenten op zak te hebben:

De COVID-19 PCR test en de Fit-to-fly verklaring kunt u aanvragen bij een erkend particulier bedrijf. Heeft u hulp nodig bij het vinden van een geschikte test locatie? Kijk dan even op onze webpagina met alle door de ambassades erkende testlocaties.

ThailandPlus app

Nadat u uw visum, de Certificate of Entry en de nodige medische papieren heeft verkregen, dient u de ThailandPlus app te downloaden om uw reis te registreren. Hiermee registreert u de COE alsmede uw medische documenten. Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, krijgt u een groene QR code, welke bij aankomst getoond moet worden aan de immigratiedienst. De ThailandPlus app kunt u downloaden via de Play Store, Huawei app gallery en App Store.

Meer informatie over hoe u de app stap voor stap kunt download en veel voorkomende vragen omtrent de app vindt u hier.

Beschikt u niet over een smartphone of tablet, of krijgt u om een andere reden de registratie via de ThailandPluss app niet voltooid? Dan dient u dit bij aankomst direct aan te geven bij de lokale immigratieofficieren.

 

Quarantaine en ASQ/ALQ

Toeristische reizigers welke niet beschikken over een Thais paspoort dienen bij aankomst tenminste 14 dagen in quarantaine te gaan.

Voor Thaise paspoorthouders, welke ervoor kiezen om gebruik te maken van de repatriëringsopties, is deze periode verkort naar 5 dagen. Bij aankomst in Thailand dient u in quarantaine te gaan op een door de overheid aangewezen locatie. Na de 5e dag zal een derde COVID-19 PCR-test afgenomen worden. Indien deze negatief is, mag u de reis voortzetten. Is de test positief? Dan wordt u doorverwezen naar een medisch centrum voor verdere behandeling. Let op! Om gebruik te kunnen maken van de repatriëring dient u eerst vooraf toestemming hiervoor aan te vragen bij de ambassade in Den Haag en dient u bij KLM na te gaan of er zitplaatsen voor repatrianten beschikbaar zijn.

Heeft u een Thais paspoort en kiest u ervoor om gebruik te maken van de ASQ/ALQ service? Dan geldt een quarantaine periode van minimaal 14 dagen. U dient in dat geval zelf op eigen kosten een boeking te plaatsen bij een geschikt Alternative State Quarantine of Alternative Local Quarantine locatie en de bevestiging hiervan door te sturen voor uw COE aanvraag.

 

Verlenging en non-immigrant type O visum

Het Medium Term Visitor visum (standaard toeristenvisum) is 3 maanden geldig. Binnen deze 3 maanden dient u Thailand in te reizen. Bij binnenkomst heeft u de mogelijkheid om 60 dagen in het land te verblijven of om het visum te verlengen met 30 dagen extra. Ook kunt u dit visum type lokaal bij de immigratiedienst laten omzetten in een non-immigrant visum (1 jaar geldig, meerdere inreizen en verblijf 90 dagen per bezoek met mogelijkheid tot verlenging van 90 dagen per keer). Let wel op! De benodigdheden voor het omzetten van uw visum in Thailand kunnen anders zijn dan hier in NL. Zoek dit vooraf goed uit bij de immigratiedienst om niet voor verrassingen komen te staan. Degenen die langer willen blijven of hun type visum willen wijzigen, moeten een aanvraag voor toestemming indienen bij het Office of Immigration Bureau op Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210, Tel 0-2141-9889 (of op https://www.immigration.go.th) of bij een immigration office elders in Thailand. De verlenging van het verblijf en de wijziging van een bepaald type visum zijn uitsluitend ter beoordeling van de immigratieambtenaar.

 

Aanvragen in Nederland

Om een non-immigrant type O visum in Nederland aan te kunnen vragen dient u te vallen onder één van onderstaande doelgroepen:

  •  directe familieleden van een Thaise staatsburger
  •  wettelijke partner of kind van een niet-Thaise paspoorthouder, welke in het bezit is van een geldige werkvergunning in Thailand
  •  u reist enkel naar Thailand voor meerdere medische behandelingen
  •  u bent boven de 50 jaar oud en bent pensionado (u moet aantoonbare AOW stortingen kunnen overleggen)

Valt u niet onder de bovengenoemde categorieën? Dan komt u niet in aanmerking voor het non-immigrant type O visum in Nederland.

 

 

 

Wilt u direct een visum Thailand aanvraag in gang zetten? Plaats dan uw aanvraag in slechts 5 minuten geheel online op onze visum Thailand pagina!

 

 

 

 

Heeft u aanvullende vragen of wilt u advies over reizen naar Thailand tijdens COVID-19? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Verantwoord reizen, regelmatig handen wassen, het volgen van lokale COVID-19 regelingen en voldoende afstand houden is te allen tijde sterk aangeraden, ook tijdens uw verblijf in Thailand.

 

 

 

 

 

 

 

Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top