Ga naar hoofdinhoud
FAQ Egypte visum

Veel gestelde vragen
Egypte visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene informatie

Wat is een visum voor Egypte nou precies?

U moet vooraf een regulier of E-visum aanvragen voor u het land zult betreden, wanneer u van plan bent op vakantie of zakenreis naar Egypte te gaan. Het visum is een soort sticker, welke wordt uitgegeven door de overheid van Egypte en door de ambassade of het consulaat wordt aangebracht in het paspoort. Voor Toeristische doeleinden kunt u het e-visum voor Egypte aanvragen. Dit geldt als een toestemmingsbrief, om de Egyptische grenzen te mogen betreden.

Bij aankomst in Egypte dat uw visum worden gecontroleerd door de lokale immigratieofficieren. In sommige gevallen gebeurt dit al op moment van vertrek door uw luchtvaarmaatschappij. Beschikt u dan niet over het (juiste) visum voor Egypte? Dan kan het zijn dat u het vliegtuig niet in zult mogen.

Onze visum experts hebben jarenlange ervaring in het aanvragen en verzorgen van uw visum Egypte. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw visumaanvraag voor Egypte foutloos wordt aangeboden bij de ambassade en/of overheid van Egypte, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Egypte?

Voor Egypte zijn diverse visum typen te verkrijgen. Welk visum type u voor vertrek dient aan te vragen hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende visums zijn: een e-visum voor toeristische redenen of een regulier visum voor zakendoeleinden.
Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen.

Wanneer u niet zeker weet welk visum type het beste past bij uw reisdoel kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze visum experts. Wij helpen u graag bij het vinden van het geschikte visum dat past bij uw reis!

Waar kan ik een visum voor Egypte verkrijgen?

    In Nederland wordt het visum voor Egypte meestal verkregen bij de Ambassade van Egypte in Den Haag.
    Hieronder vindt u het adres van deze instantie.

  • Ambassade van Egypte bevindt zich aan de Badhuisweg 92, 2587 CL te Den Haag.

Via onze website kunt u het online (e)visum voor Egypte verkrijgen. Uw visumaanvraag kan in gang gezet worden door onze online aanvraagformulier in te vullen. Heeft u een regulier visum nodig voor Egypte? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en de tarieven.

Mijn visum is aangevraagd maar ik heb nog geen bericht van jullie ontvangen, wat moet ik nu doen?

Wanneer u na het betalen van uw visum niet binnen een uur een e-mail van ons ontvangen, check dan eerst de map ongewenste email (spam folder). Vindt u ook daar niks in terug? Neemt u dan contact met ons op, telefonisch dan wel per e-mail of via de contactpagina.

Wat moet ik doen om een visum voor Egypte te verkrijgen?

Om een visum te verkrijgen dient u eerst uw gegevens in te vullen op de website en vervolgens een kopie van uw paspoort te uploaden. Vervolgens zullen wij uw gegevens nakijken alvorens wij de aanvraag indienen bij de Egyptische overheid.

Op onze website kunt u per visumtype inzien wat de benodigdheden zijn en aan welke (aanvullende) voorwaarden u dient te voldoen. Tevens wordt er ook uitgelegd waar u extra op dient te letten.

De ambassade behoudt echter wel te allen tijde het recht om te vragen naar aanvullende documenten en/of uitleg, zonder hier een verklaring voor af te leggen. Daarnaast mogen zij ook uw aanvraag weigeren zonder opgave van reden hiervoor. Wanneer u alles compleet en conform voorwaarden bij ons aanlevert is de kans hierop erg klein. Onze visumexperts controleren uw aanvraag namelijk vooraf, alvorens deze wordt doorgezet naar de Egyptische overheid.

Wat kost een visum voor Egypte en hoe lang duurt het voordat ik mijn visum heb?

Het verkrijgen van een e-visum kan vaak al binnen 72 uur na het plaatsen van de order op onze website.  Hier vindt u ook de tarieven en alle verdere informatie omtrent het e-visum Egypte.

De kosten voor het reguliere visum variëren per visum en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag ongeveer 7 werkdagen. Een spoed procedure kan al in 2 tot 5 werkdagen gereed zijn, afhankelijk van de snelheid van de ambassade.

Wel behoudt de Egyptische overheid te allen tijde het recht om langer te doen over de beoordeling van uw aanvraag, dan de snelheidsduur opgegeven op de website, indien zij dit nodig achten voor de beoordeling. Hier hoeven zij geen reden vooraf voor op te geven. Wanneer u alles compleet en conform voorwaarden aanlevert is de kans hierop overigens erg klein. Meestal is dit van toepassing bij aanvragers met een (zwaar) crimineel verleden, omdat de Egyptische overheid na moet trekken in hoeverre het veilig is om u alsnog toe te laten tot het land. Bent u in het verleden veroordeeld geweest of heeft u een gevangenisstraf moeten uitzitten? Neem dan eerst contact met ons op.

Hebben kinderen een eigen visum nodig voor Egypte?

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen.

Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Ben ik verplicht om een visum voor te leggen bij aankomst?

    Ja, voor sommige nationaliteiten zal een Visa on Arrival ook voldoen. Voor Nederlandse paspoort houders is dit echter niet het geval en dienen zij een regulier visum of e-visum vooraf te regelen.

Over het aanvragen van het visum voor Egypte

Hoe vraag ik mijn visum voor Egypte aan?

Een e- visum voor Egypte kunt u eenvoudig aanvragen via ons online aanvraagformulier op deze website. Na het invullen wordt u doorverwezen naar onze betaalpagina vanwaar uit snel en eenvoudig kan worden betaald met IDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.

Hoe ver voor de reis kan/mag ik het visum Egypte aanvragen ?

De Egyptische immigratiedienst raadt aan om het visum enkele weken voor vertrek aan te vragen. Normaliter duurt een aanvraag niet langer dan enkele uren, maar in de zeldzame gevallen dat een aanvraag wordt afgekeurd, resteert er nog genoeg tijd om een afspraak te maken bij het consulaat om eventueel een ander soort visum te verkrijgen.

Indien u liever een regulier visum voor Egypte wenst te verkrijgen (zakelijk/privé/stage/werk etc.) kunt u contact met ons opnemen. Wij hanteren hier andere tarieven en verwerkingstijden voor dan voor het elektronisch visum.

Is het mogelijk om een groeps visumaanvraag voor Egypte aan te vragen ?

Ja, het is mogelijk om op één aanvraagformulier meerdere reizigers toe te voegen die samen naar Egypte reizen. Doordat veel gegevens slechts eenmaal ingevuld hoeven te worden kan dit veel invulwerk besparen.

Hoe betaal ik mijn visum voor Egypte?

Een e-visum voor Egypte kunt u eenvoudig aanvragen via ons online aanvraagformulier op deze website. Na het invullen wordt u doorverwezen naar onze betaalpagina vanwaar uit snel en eenvoudig kan worden betaald met IDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.

 

Hoe ontvang ik mijn visum voor Egypte?

Het e-visum aanvraagformulier online invullen duurt ongeveer vijf minuten. Nadat de bijbehorende betaling verwerkt is zal de aanvraag door ons in behandeling worden genomen en ontvangt u een e-mail met de bevestiging van uw aanvraag. Direct nadat uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u wederom een e-mail van ons met daarin het digitale visum, deze kunt u downloaden.

Wij raden u aan deze uit te printen en bij u te nemen als u op reis gaat naar Egypte.

Moet ik ook een visum Egypte aanvragen als ik per cruiseschip aankom?

Ja, de manier van binnenkomst in Egypte heeft geen invloed op de vereisten van het visum.

Benodigde documenten en gegevens

Welke informatie is nodig voor een visum Egypte aanvraag?

Het e-visum voor Egypte aan vragen is eenvoudig, u hoeft alleen het online aanvraagformulier in te vullen, belangrijk hierbij is om alvast uw paspoort(dat nog minimaal 6 maanden na aankomst geldig moet zijn) bij de hand te hebben.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen voor het visum Egypte?

Het paspoort van aanvraag moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Egypte. Als u na de aanvraag een nieuw paspoort aanvraagt dient u ook een nieuw visum aan te vragen daar deze gekoppeld zijn, een visum gekoppeld aan een verlopen paspoort is dus niet geldig.

Staat er een O (letter) of een 0 (cijfer) in mijn paspoort ?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland negen karakters lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn acht karakters lang en beginnen altijd met twee letters gevolgd door zes cijfers.

Moeten er al overnachtingen en vliegtickets gereserveerd zijn alvorens ik het Visum aanvraag ?

Om het elektronische visum voor Egypte aan te kunnen vragen dient u zowel een hotelbevestiging op naam van de reizigers als een retourticket op naam aan te leveren in .PDF formaat. Dit bestand dient u te uploaden na het invullen van onze online aanvraagformulier.

Vragen over annuleren, wijzigen en eventuele afwijzing voor het visum Egypte

Wat als ik een fout heb gemaakt bij het online invullen van het document.

Helaas is het, bij reeds ingediende aanvragen, niet mogelijk wijzigingen door te voeren. De enige mogelijkheid om een fout te corrigeren is door een nieuwe aanvraag in te dienen. In dit geval zal ook de betaling opnieuw moeten worden voldaan.

Krijg ik geld terug als ik geen gebruik maak van mijn visum Egypte?

Wordt uw aanvraag goedgekeurd dan krijgt u in geen geval uw geld terug. Ook niet indien u geen gebruik maakt van uw e-visum voor Egypte. Reguliere visa worden tevens ook niet vergoed indien u hier geen gebruik meer van zult maken.

Mocht u onverhoopt een nieuw paspoort hebben en een geldig Egypte visum hierin hebben zitten, dient u deze opnieuw aan te vragen en ook opnieuw de kosten hiervoor te voldoen om een nieuw visum te koppelen aan uw nieuwe paspoort. Het oude visum wordt automatisch ongeldig verklaard bij een nieuw regulier visum aanvraag voor Egypte.

Kan ik mijn visum Egypte nog annuleren ?

Annulering is alleen mogelijk voordat de betaling is afgerond. Zodra wij de betaling van uw e-visum aanvraag hebben ontvangen nemen wij deze direct in behandeling en is restitutie van uw betaling  vanaf dat moment niet meer mogelijk.

Indien u bij de aanvraag een fout heeft gemaakt, kunt u een nieuwe aanvraag indienen. Kosten voor deze nieuwe aanvraag komen geheel voor uw eigen rekening.

Overige vragen met betrekking tot het visum voor Egypte

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens ?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw eVisitor visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw Visum Egypte aanvraag.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Back To Top