Ga naar hoofdinhoud

Belangrijke informatie Nepal

Belangrijke informatie visum Nepal

Verwerkingstijd visum Nepal

In de meeste gevallen wordt het visum Nepal dezelfde dag van aanvragen nog afgegeven. Het is wel belangrijk om te weten dat hier aanvullende administratiekosten bij komen kijken voor het visum Nepal, indien dit dezelfde dag nog afgegeven moet worden. Soms kan het paspoort pas de eerstvolgende werkdag na het indienen worden afgehaald, maar in de meeste gevallen heeft u uw paspoort met daarin het visum al binnen 2 a 3 werkdagen na aanleveren bij ons in Hoofddorp weer terug in uw bezit.

Indien wij het paspoort en documenten op werkdagen vóór 10:00 uur hebben ontvangen, dan kan het meestal dezelfde dag nog worden aangeboden bij het consulaat. Dit houdt dus in dat wij het paspoort met daarin het visum Nepal vaak diezelfde dag nog terug hebben. Het is belangrijk om te weten dat dit geen garantie is, daar het consulaat altijd het recht behoudt om hier langer over te doen indien zij dit nodig achten voor de beoordeling. De verwerkingstijd is dus afhankelijk van de snelheid en beschikbaarheid van het Nepalese consulaat.

Geldigheid visum Nepal

De geldigheid van het visum voor Nepal verschilt per visumtype. Doorgaans is een regulier visum voor Nepal tot 6 maanden na afgiftedatum geldig. Tot deze periode kunt u Nepal inreizen op uw visum.

Het is mogelijk om een visum met een kortere geldigheid te krijgen, indien het Nepalese consulaat hiertoe besluit.

 

De kosten voor het visum Nepal per visum type

De kosten voor het visum Nepal variëren per visumtype en geldigheidsduur. Hieronder ziet u een overzicht van mogelijkheden voor het visum Nepal:

 • 15 dagen verblijf € 86,95
 • 30 dagen verblijf € 106,95
 • 90 dagen verblijf € 174,95

Visum Nepal bij aankomst (Visa on Arrival)

In sommige gevallen is het mogelijk om bij aankomst in Kathmandu een visum Nepal te verkrijgen (Visa on Arrival). De Nepalese overheid raadt dit sterk af omdat de lokale immigratie officieren altijd het recht behouden om u toegang te weigeren, zonder opgaaf van reden. Daarnaast kan het zijn dat de luchtvaartmaatschappij inchecken zonder een visum voor Nepal niet toelaat. Zoek dit daarom ruim voor vertrek uit bij uw luchtvaartmaatschappij zodat u, indien nodig, op tijd een visum voor Nepal kunt aanvragen.

Een visa on arrival is te verkrijgen bij de volgende grensposten:

 • Belahia, Bhairahawa
 • Birganj, Parsa
 • Gaddachauki, Mahendranagar
 • Jamunaha, Nepalgunj
 • Kakarvitta, Jhapa
 • Kathmandu (airport)
 • Kodari, Sindhupalchowk
 • Mohana, Dhangadhi
 • Rashuwagadi, Rashuwa

Uiteraard kan Traveldocs uw reguliere visum aanvraag Nepal verzorgen. Dit bespaart u niet alleen tijd maar ook geld, omdat wij de scherpste tarieven hiervoor hanteren. Daarnaast controleren wij alle documenten op volledigheid en compleetheid. Hierdoor bent u er zeker van dat uw aanvraag correct en foutloos wordt aangeboden bij de Nepalese overheid.

Gratis visum voor Nepal

Kinderen tot 10 jaar kunnen een gratis visum voor Nepal verkrijgen. Zij hoeven geen consulaire kosten te betalen hiervoor.

Dit geldt ook voor paspoorthouders van één van de SAARC landen (Zuid-Aziatische Associatie voor Regionale Coöperatie). Reizigers met een paspoort van een bij de SAARC aangesloten land hebben dus geen Nepal visum nodig. Zij kunnen bij aankomst een gratis visum voor Nepal aanvragen.

 

Nepal visum nu aanvragen

Wilt u het Nepal visum direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer informatie over het visum Nepal en de procedure? Lees dan onze FAQ Nepal pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top