Ga naar hoofdinhoud

Corona reisadvies Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland corona regels en reisadvies

Nieuw-Zeeland is vanaf het begin van de coronacrisis streng wat betreft zijn corona regels. Met slechts 27 bevestigde sterfgevallen als gevolg van het virus (op een populatie van 5 miljoen mensen), is Nieuw-Zeeland dus relatief veilig te noemen. Dat heeft dus te maken met de strenge corona regels. Op deze pagina leest u meer over de corona maatregelen die op dit moment gelden in Nieuw-Zeeland en wat dit voor gevolgen heeft voor het reizen in, naar en uit het land.

Reisadvies Nieuw-Zeeland 

Er geldt een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat toeristen het land niet in mogen, zelfs wanneer ze volledig gevaccineerd zijn. U kunt op dit moment dus niet op vakantie naar Nieuw-Zeeland. Alleen mensen met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit of met een permanente verblijfsvergunning krijgen toegang tot het eiland. Is dit voor u van toepassing, dan moet u er wel rekening mee houden dat u een negatief PCR-COVID-19-testresultaat kunt laten zien dat niet ouder is dan 72 uur voor vertrek van de internationale vlucht, plus een bewijs van een reservering (bevestigd) in een quarantainehotel van de lokale overheid. Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moet u verplicht 14 dagen in quarantaine. Op dag 0, dag 1, dag 3 en dag 12 van uw verblijf in het hotel moet u opnieuw een COVID-test afnemen. 

Regels voor doorreizen via Nieuw-Zeeland 

Het is in beperkte gevallen toegestaan om door te reizen via Nieuw-Zeeland. Daar heeft u wel een visum voor nodig. Hiervoor vraagt u een NZeTA of transitvisum aan. De maximale tijd van doorreizen is 24 uur. 

Regels voor terugkeer uit Nieuw-Zeeland naar Nederland

Wanneer u vanuit Nieuw-Zeeland terugkeert naar Nederland, dient u een testbewijs of vaccinatiebewijs te kunnen tonen. Wanneer u een NAAT(PCR)-test doet, moet deze maximaal 48 uur voor uw vertrek uit Nieuw-Zeeland zijn afgenomen. Wanneer u kiest voor een antigeen-test mag deze maximaal 24 uur oud zijn. U kunt ook terugkeren met een herstelbewijs, maar deze moet afgegeven zijn door een EU-lidstaat. Voor iedereen geldt dat u een test moeten doen bij terugkomst in Nederland. 

Visum aanvragen voor Nieuw-Zeeland

Wilt u toch naar Nieuw-Zeeland reizen, dan heeft u een NZeTA-visum nodig. Een Nieuw-Zeeland visum aanvragen kunt u snel en gemakkelijk doen. Het aanvragen van uw visum duurt minimaal 5 dagen en kost minimaal € 49,95 per persoon. Het is ook mogelijk om een spoedaanvraag te doen. Dan bedragen de kosten € 66,90 per persoon. 

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top