Ga naar hoofdinhoud

Reisvoorbereiding

Een reis naar Sri Lanka 

 

Sri Lanka is een eiland dat te vinden is in Zuid-Azië en ligt direct onder India. Het eiland is een populaire bestemming voor toeristen die houden van rondreizen, maar ook voor een rustgevende strandvakantie bent u hier aan het juiste adres. Een reis naar Sri Lanka staat bekend om de prachtige natuur, rijke cultuur en productie van de lekkerste producten, zoals: thee, koffie, kaneel en kokosnoten.

 

Wanneer u op reis wil naar dit prachtige eiland zijn er een aantal zaken waar u, voorafgaand aan uw reis, aan moet denken. Zo heeft u bijvoorbeeld een speciaal visum nodig. Wanneer uw reis naar Sri Lanka minder dan 30 dagen duurt, volstaat een e-visum Sri-Lanka, ook wel ETA (Electronic Travel Authorization) genoemd. Wanneer u langer wilt reizen door Sri Lanka, heeft u een regulier visum nodig. Deze wordt verkregen bij de ambassade van Sri Lanka. Alle benodigde informatie hierover leest u verderop op de pagina.

 

Praktische reisinfo Sri Lanka

Visum-Legalisatie helpt u graag met het zo goed mogelijk voorbereiden op uw reis naar Sri Lanka. Daarom delen we graag alvast wat algemene reisinformatie om u op weg te helpen.

 

  • Hoofdstad Sri Lanka: Sri Jayewardenapura Kotte
  • Andere grote steden Sri Lanka: Colombo, Kandy, Galle
  • Klimaat Sri Lanka: tropisch regenwoudklimaat
  • Tijdsverschil Sri Lanka en Nederland: 4,5 uur later
  • Munteenheid Sri Lanka: Sri Lankaanse roepie 
  • Wisselkoers Sri Lanka:  1 euro = 229 roepie 
  • Vliegduur Sri Lanka: ca 12 uur
  • Aantal inwoners: ~23 miljoen

 

Goede voorbereiding van uw reis naar Sri Lanka

Wanneer u naar Sri Lanka reist, dient u zich goed voor te bereiden. Het regelen van een visum is daar een belangrijk onderdeel van. Het e-visum – die dus voor 30 dagen geldig is in Sri Lanka – kunt u tot 90 dagen voor vertrek aanvragen. Met het elektronisch visum voor Sri-Lanka kan u twee keer het land in- en uitreizen, binnen 30 dagen na eerste binnenkomst. Wilt u na 30 dagen het land uit en weer opnieuw in reizen? Dan dient u een nieuw visum Sri-Lanka aan te vragen.

 

Naast het E-visum (ETA) Sri Lanka kunt u ook kiezen voor een Visa on Arrival. Deze kunt u bij aankomst op de luchthaven van Colombo verkrijgen tegen een bedrag van $ 40 USD. Hier zitten echter wel lange wachttijden aan verbonden.

 

Verwerkingstijd, geldigheid en kosten van het e-visum Sri Lanka 

De verwerkingstijd duurt bij Visum-Legalisatie.nl normaliter slechts 4 werkdagen vanaf het moment van indienen. Zowel het toeristen als het zakenvisum is 30 dagen geldig, en het overstap/transitvisum is 48 uur geldig.

 

Kosten

  • Toeristisch e-visum/ETA Sri Lanka kosten zijn v.a. € 69,95
  • Zakelijk e-visum/ETA Sri Lanka kosten zijn v.a. € 84,95

 

Deze bedragen zijn inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten (bij iDeal/bancontact betaling) en BTW. De prijs voor het visum Sri Lanka bij aankomst is dus aanzienlijk hoger dan de kosten die wij hanteren voor het aanvragen van uw e-visum Sri-Lanka voor vertrek.

 

Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden. U kunt voor de spoed optie kiezen zodra u de aanvraag online op onze website plaatst. De spoedkosten worden dan automatisch berekend in de totaalprijs van uw visum.

 

Regel direct uw visum via Visum-Legalisatie

Wilt u een e-visum voor Sri Lanka aanvragen? Doe dit dan via onderstaande knop. Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over de procedure? Lees dan onze FAQ Sri Lanka pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top