Ga naar hoofdinhoud
Bezienswaardigheden indonesie visum

Wat te doen tijdens je reis naar Indonesië?

Wil je weten wat je allemaal kunt doen in Indonesië tijdens jouw reis? Allereerst is het van belang om te bepalen hoe lang je in Indonesië wilt verblijven. Is het een trip van maximaal 29 dagen? Dan kun je het land visum vrij betreden en een visum Indonesië bij aankomst kopen (Visa on Arrival). Weet je voor vertrek al dat je langer dan 29 dagen in het land zult zijn? Dan moet je voor vertrek een B211 visum Indonesië aanvragen.

Eenmaal voorzien van de juiste documenten en vliegticket kunt je met een gerust hart naar Indonesië afreizen. Hieronder lees je de meest geliefde plaatsen van de (al dan niet backpacker) toerist en wat je zoal kunt doen in Indonesië!

Bali

bali visum indonesie

Natuurlijk begint de lijst met een van de meest geliefde en drukst bezochte plekken van Indonesië, namelijk het eiland Bali. Hoewel het Zuidelijke gedeelte van het eiland relatief druk is en vaak stampvol zit met toeristen, vind je op de overige delen van het eiland nog meer dan genoeg ongerepte natuur en voldoende rust.

Ben je een avontuurlijk type? Dan is het Waterbom Bali waterpark en de Bali Wake Park een absolute must see! Hier vind je een enorme brede scala aan glijbanen en waterattracties en kan je zowel met de kinderen als alleen een bezoekje aan brengen voor een dag vol waterpret! Heb je liever volledige rust en blauwe zee om je heen? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon lekker te bakken op een van de vele prachtige stranden van Bali of nabije eilanden.

 

Java

Natuurlijk is Java ook een geliefde favoriet. Zeker onder de backpacker toeristen is dit een absolute hot spot, omdat je daar vaak al voor $ 20 USD per dag erg royaal kunt leven.

Borobudur Temple

Het beste kun je hier ongeveer 10 dagen spenderen, om genoeg te kunnen verkennen. In de meeste gevallen kun je in Java geraken door een vliegtuig te pakken van Jakarta of Yogyakarta. In de meeste gevallen betaal je hier nog geen $ 35 USD voor een ticket. Eenmaal aangekomen kun je een bezoekje brengen aan het prachtige Tumpak Sewu Waterfall, het Rainbow village bezoeken, de thee plantages zien in Bandung, IJen Crater bekijken, de drijvende markt in Lembang bezoeken en natuurlijk een bezoekje brengen aan de wereld beroemde Borobudur tempel (Boeddhistische tempel uit de achtste eeuw na Christus) dat onderdeel is van het wereld UNESCO Heritage site. Hier vindt je wel 72 sculpturen van Boeddha, wat Borobudur de grootste Boeddhistische tempel maakt. Ook heb je hier de Candi Prambanan tempel complex zitten, wat ook een UNESCO World heritage site is en een van de grootste Hindoe tempels in Zuidoost Azië is. En als je dan toch in de buurt zit, kun je gelijk Mount Bromo beklimmen, wat gezien wordt als een van de meest bezochte toeristische vulkanen van Indonesië. Kortom, in Java vervelen lijkt een onmogelijke opgave!

 

Gili Eilanden

De Gili eilanden zijn een geliefde plek voor hen die houden van kristal helder water en duiken. De eilandengroep bestaat uit een drietal eilanden, de Fili Meno, Gili Air en de Gili Trawangan. Deze bevinden zich aan de kust van Lombok. De grootste en meest bevolkte eiland van de drie is de Gili Trawangan, hoewel de infrastructuur ook hier alsnog heel beperkt is. Gili eilanden visum indonesie

De meest gangbare manier hier om van A naar B te komen is d.m.v. fietsen, paarden en wagentjes. Op deze eilanden vindt je geen auto’s. Om hier te geraken kun je het beste een veer- of speedboot nemen vanaf Bali. Eenmaal aangekomen is het een aanrader om een dagje te gaan (scuba) duiken en de prachtige onderwater werelden te bewonderen. Of natuurlijk even helemaal niks doen en in volle teugen genieten van het serene omgeving en de rust.

 

Vulkanische meren in Kelimutu, Flores

Kelimutu is de naam van een vulkaan in centraal Flores. kelimutu indonesie

Hier bevinden zich drie vulkanische krater meren, welke bekend staan om de variatie in kleuren die zij hebben, namelijk blauw, rood en groen. Deze kleur ontstaat door de vulkanische activiteiten en de gassen die hieruit naar het aardoppervlakte ontsnappen. In de omgeving kun je wandelen, hiken, klimmen en natuurlijk de prachtige omgeving bewonderen. Een aanrader is om vroeg in de ochtend (rond 04:00 uur) richting de vulkaan te gaan en daar de prachtige zonsopgang te bekijken. Entree kost ongeveer Rp 150,000 per persoon.

 

Mount Rinjani

Voor hen die lekker actief en vooral sportief bezig willen zijn tijdens de vakantie is een uitstapje naar Mount Rinjani een absolute must-do! Beklim de berg en geniet van het prachtige uitzicht dat de omgeving te bieden heeft.mount rinaji indonesie visum

Deze berg is eigenlijk een actieve vulkaan en is de een na grootste vulkaan van Indonesië. Helemaal bovenaan de top bevindt zich wederom een prachtige meer, dat door de lokale bevolking als heilig wordt beschouwd. Er zijn diverse trektochten beschikbaar die men van zonsopgang tot aan zonsondergang kan ondernemen. Omdat de vulkaan echter nog steeds actief is kan het zijn dat een bezoekje aan dit gebied niet altijd beschikbaar is. Daarnaast staan de grote aswolken er bekend om dat deze het luchtverkeer vanuit Bali en Lombok kunnen verstoren.

 

Kecak dansen in Bali

De in Indonesie populaire Kecak dans is een dans dat dateert uit 1930. Het is een mix van dans en toneel, waarbij doorgaans een dramatisch verhaal uit de gevechtsscène van de Hindoeïstische Ramayana wordt afgebeeld in vorm van dans. Vroeger werd de dans enkel door mannelijke Kecak dansers afgebeeld, maar tegenwoordig mogen ook vrouwen de dans uitvoeren.kecak dans indonesie

Traditioneel werd deze dans uitsluitend door mannen uitgevoerd, hoewel tegenwoordig ook vrouwen mogen meedoen, die in een cirkel staan ​​en in hun handen klappen in een ‘cak’-geluid waar de dans zijn naam aan te danken heeft. De muzikale begeleiding van de dans neemt de vorm aan van een gezang, dat afkomstig is van een traditionele muzikale uitvoering genaamd Sanghyang, die deels dans en deels exorcisme was. Tegenwoordig wordt de dans voornamelijk opgevoerd voor toeristen over heel Bali.

 

Regenwoud van Papua

Wil je vooral veel groen om je heen hebben? Dan kun je afreizen naar de Indonesische provincie Papua (niet te verwarren met Papua Nieuw Guinea!) in het oosten van het land. rainforest indonesia

Dit gebied is nog weinig bezocht door toeristen en bevat enorme gedeeltes regenwoud (Rainforest of Sorong), net buiten de Amazone. Hier vindt je prachtige flora en fauna en kun je eindeloos veel ontdekken over het Papoease bevolking, de ongerepte natuur en de prachtige stranden. Misschien ben je een van de gelukkigen die de Paradijsvogel hier weet te spotten!  Het regenwoud ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Sorong en is te bereiken met de Jeep. Vanaf daar is het ongeveer een 1,5 uur trektocht naar de base kamp. Het is dus wel van belang om fysiek fit genoeg te zijn om deze trektocht te ondernemen.

 

Ubud, Bali

In Ubud, Bali is enorm veel te doen. Zo is een bezoekje aan het Ubud apenwoud niet uit te sluiten. Het voelt net alsof je in een filmset van Indiana Jones bent beland wanneer je door het prachtige woud heen loopt. Het apenwoud is toegankelijk tussen 08:30 en 18:00 uur en kost slechts Rp 80,000 per persoon (ongeveer 5 a 6 euro). Je kunt hiervoor het beste een dagtour nemen, zodat je de kostbare tijd in het apenwoud optimaal benut. indo b211

Daarnaast heb je het Ubud market (Pasar Seni Ubud), tegenover het Puri Saren paleis. Het beste is om de markt te bezoeken in de vroege ochtend. De meeste toeristen arriveren hier rond 11:00 uur wat de markt vaak chaotisch en druk doet lijken. Tevens kan het door het weer flink benauwd worden overdag. De Balinese markthandelaren geloven dat de eerste verkoop op de dag geluk brengt en zijn daarom in de ochtend meestal bereid om de tarieven ook iets te verlagen. Op de Ubud markt kun je de beste souvenirs vinden en kun je je ogen uitkijken over de kleurrijke kraampjes en spulletjes. De markt is dagelijks geopend tussen 08:00 en 17:00 uur. De gedeelte voor groenten en fruit is geopend van 05:30 uur tot 19:30 uur. Na dit tijdstip veranderd de markt in een markt voor kunst, souvenirs en handgemaakte alledaagse spullen.

 

Tegalalang rijstvelden

Als je ooit op internet hebt ge-Googled naar Indonesië, zul je ongetwijfeld wel de helder groene rijsvelden voorbij hebben zien komen. Deze bevinden zich op Bali en zijn een toeristische trekpunt voor iedereen die Indonesië een keer heeft bezocht. Het is slechts 20 minuten rijden vanaf Ubud en daarom goed te combineren met de bovengenoemde uitjes als je een paar dagen in de buurt bent. talalang rijstvelden

Omdat de omgeving niet heel groot is heb je hooguit anderhalf uur nodig om de omgeving goed te kunnen verkennen. In de meeste gevallen hoef je slechts een donatie te geven aan de lokale boeren en betaalt men geen daadwerkelijke entreegeld om de rijstvelden te kunnen bezoeken. De gemiddelde boer rekent ongeveer Rp 10,000 (0,50 eur) als donatie, voor het rondwandelen in diens rijstvelden. Daarnaast vind je hier ook de Bali schommel (zie foto bovenaan onder Bali). Om hier even in te mogen schommelen, zo’n 5 minuten maximaal, en natuurlijk om een foto te kunnen maken, betaal je gemiddeld tussen de Rp 100,000 en Rp 150,000 (6 a 9 euro).

 

Goa Gajah tempel

Wederom op Bali vind de Goa Gajah tempel, ook wel bekend als de Olifantengrot. De tempel is gekenmerkt door een groot monsterlijk gezicht, waarvan de mond uitloopt in de ingang van de grot. Eenmaal binnen zie je veel afbeeldingen van Ganesha, de vierarmige Hindoe god met een olifantenhoofd). Daarnaast vindt je hier ook veel Boeddhistische elementen terug. goa gajah indonesie

De tempel stond sinds 1995 enige tijd op het UNESCO werelderfgoed lijst, maar is hier in 2015 weer vanaf gehaald, samen met enkele andere plaatsen. Desniettemin is de tempel een bezoekje waard, zeker als je toch al in de buurt van Bali zit, omdat het een prachtig complex is waar je rustig je ogen kunt uitkijken. De indrukwekkende kunstwerken gehakt uit gigantische stukken steen alleen al zijn bewonderingswaardig! Zeker voor zijn tijd (9e eeuw) is het werkelijk wonderbaarlijk dat mensen zoiets hebben kunnen maken met de meest basic gereedschap die destijds ter beschikking was.

 

 

 

 

 

Visum Indonesie (B211 a of b) aanvragen

Heb je na het lezen van deze blog nog steeds geen flauw idee wat je allemaal kunt doen in Indonesië? Dan kan je natuurlijk ook altijd advies inwinnen bij je lokale reisbureau.

Vergeet echter niet dat je bij een verblijf van langer dan 30 dagen (en dat zal je absoluut willen als je alle bovengenoemde punten wilt bezoeken!) een visum Indonesië voor vertrek moet aanvragen! Hiermee heb je 60 dagen aan verblijf, plus tweemaal recht op een verlenging van 60 dagen extra. In totaal kun je dus op het toeristenvisum Indonesië ruim 180 dagen in het land verblijven, zonder de grenzen te hoeven verlaten. Neem een kijkje op onze B211 visum Indonesië pagina voor alle nodige informatie omtrent het visum en de nodige papierwerk hiervoor.

Heb je andere vragen waar je niet uitkomt? Neem dan gerust contact met ons op!

Back To Top