Ga naar hoofdinhoud
Belangrijke informatie visum China

China online visum bij aankomst

China online pre-arrival visum

Iedereen weet dat bepaalde steden in China een optie hebben om een visum bij aankomst te verkrijgen voor 24, 28 of 72 uur.

Echter bestaat er sinds kort ook een zogenaamde Online China Visa pre-Arrival, welke 30 dagen geldig is op moment van afgifte en goed is voor één inreis.

Traveldocs kan als een van de weinigen visumbureaus in Nederland dit visum voor u aanvragen!

Hieronder lees je welke voorwaarden hiermee zijn gemoeid.

Voor wie is dit online pre-arrival Visum bij aankomst voor China mogelijk?

Toeristische reizigers en reizigers die naar China zullen gaan voor een familiebezoek komen hier helaas niet voor in aanmerking. Het China online pre-arrival visum is enkel bedoeld voor zakelijke reizigers, die voldoen aan onderstaande voorwaarden en niet voldoende tijd hebben om langs het consulaat te gaan voor een afspraak om de aanvraag in te dienen of om biometrische data af te geven.

Voor hen heeft Traveldocs het Online China pre-arrival visum, welke geheel online en in slechts 3 werkdagen na eerste moment van aanvraag al klaar is!

Voorwaarden visa on arrival voor China

Het belangrijkste om te weten is dat je moet aankomen in Shanghai Pudong International Airport.

Hier zal je tenminste 1 nacht moeten spenderen. De volgende dag mag je doorreizen naar een andere stad in China, zolang je de grenzen tussendoor niet zult verlaten naar bijvoorbeeld Hong Kong of een ander land.

Daarnaast moet je het land binnenkomen vanuit Shanghai. Je vliegticket moet dus vanuit Nederland naar Shanghai zijn en weer terug naar NL. De retourvlucht mag vanuit een andere stad in China plaatsvinden. Dit hoeft niet perse Shanghai Pudon int. airport te zijn. Aankomen mag echter wel alleen via dit vliegveld. Kom je elders het land binnen? Dan is het online China pre-arrival visum niet geldig!

Nodige documenten voor het pre-arrival China visum

Om het online pre-arrival visum China te kunnen aanvragen, moeten wij de volgende documenten per mail van u ontvangen:

 • Een volledige scan van uw paspoort, zowel de buitenkaft (harde kaft met daarop het embleem) als alle pagina’s en stempels aan de binnenkant en natuurlijk de bio pagina, waarop al uw gegevens staan.
 • Digitale pasfoto of een selfie dat voldoet aan pasfoto eisen
 • Hotelboeking op naam (deze moet overeenkomen met je ticket en even lang zijn als de volledige verblijfsperiode)
 • Vliegticket op naam dat overeenstemt met de hotelbevestiging(en), waarbij aankomst is in Shanghai Pudong Int. Airport, met retour naar NL
 • Uitnodigingsbrief van een bedrijf in China (bij voorkeur in Shanghai)
 • De Business License van het bedrijf in China, welke overeenkomt met de stempel op de uitnodigingsbrief
 • Een ingevuld vragenformulier – deze ontvangt u van ons

Alle bovengenoemde documenten hoeft u enkel online aan te leveren. Wij hebben dus niks meer fysiek van u nodig, want alle stukken worden doorgezet naar de Chinese immigratiedienst.

Hoe nu verder?

Zodra wij alle nodige documenten hebben ontvangen en deze hebben doorgezet, zal de Chinese immigratieofficier in Shanghai uw aanvraag beoordelen. Dit doen zij door uw documenten te controleren, het bedrijf in China na te trekken en door in het systeem te kijken of u eerder in China bent geweest en of hier eventuele bijzonderheden zijn gebeurd.

Bent u van goed gedrag? Dan wordt de aanvraag waarschijnlijk geaccepteerd en gaat vanaf dan de verwerkingstijd van start.

Heeft u in het verleden problemen gehad in China of een ander land? Dan bestaat er een kans dat de aanvraag wordt geweigerd. Wees in dat geval transparant met onze medewerkers, zodat wij u optimaal kunnen adviseren en u een visum kunnen aanbieden dat het beste bij uw situatie past. Een afwijzing betekend in de praktijk namelijk dat u het geld dat u heeft betaald niet meer terug krijgt en hoewel het normale visum China al vrij prijzig is, is het China online pre-arrival visum nóg duurder en daarom zonde om kwijt te raken omdat u niet (helemaal) eerlijk bent geweest.

Wanneer het China online pre-arrival visum is goedgekeurd

Is het China online pre-arrival visum goedgekeurd? Dan mag u naar China afreizen! Dit kan dezelfde dag van ontvangst van het e-visum al gebeuren.

Deze officiële kennisgeving van het visum moet in kleur worden afgedrukt en dient los in het paspoort mee op reis genomen te worden. Je bent verplicht deze binnen 30 dagen na afgifte te gebruiken.

Aankomst in Shanghai, Pudong Int. Airport

Eenmaal geland, zult u direct bij de uitgang van het vliegtuig een hostess van ons personeel zien staan met uw naambordje. Deze collega zal u verder ondersteunen bij de visumfaciliteiten, het afhalen van uw bagage en zal u begeleiden naar de uitgang naar de taxiplaats of metro – afhankelijk van uw wensen hierin.

Het enige wat u mee moet nemen is het in kleur geprint visumnotificatie, een ingevuld visumformulier (deze krijgt u van onze hostess) en uw paspoort ID foto. De visumbalie is altijd geopend (24/7).

Zodra u bovengenoemde procedure heeft doorlopen, kunt u Shanghai in gaan en indien gewenst op de 2e dag doorreizen naar een andere stad.

Kosten, geldigheid en verwerkingsduur

Het China visa pre-arrival kent 2 procedures, namelijk:

 1. De normale procedure van 3 tot 5 werkdagen
 2. Spoedprocedure van 1 tot 3 werkdagen

De verwerkingsduur gaat van start zodra wij bevestiging van ontvangst hebben vernomen vanuit de Shanghai immigratiedienst.

Het is niet mogelijk om de gekozen procedure te wijzigen nadat de documenten officieel zijn doorgezet en wij bevestiging van ontvangst hebben gekregen.

Deze procedure kan niet worden versneld. Kies je voor spoed? Dan kan het tot 3 werkdagen duren, waarbij je uiterlijk op de 3e werkdag het visum in huis hebt. Kies je voor de 5 daagse procedure? Dan heb je het visum op z’n snelst in 3 werkdagen en op z’n laatst op de 5e werkdag.

Kosten

De kosten voor het China pre-arrival visum verschillen per gekozen verwerkingstijd, zoals deze hierboven staat beschreven.

Kies je voor de normale procedure van 3 tot 5 werkdagen?

 • dan betaal je per persoon € 399,95 euro per persoon

Ga je voor de spoedprocedure van 1 tot 3 werkdagen?

 • dan betaal je per persoon € 499,95 euro per persoon

 

Omdat de betaling niet gelijk via onze website kan worden voldaan, kunt u deze op dit moment enkel via factuur of middels iDeal betalen.

 

 

Wilt u direct het online China pre-arrival visum met single entry en een verblijfsperiode van maximaal 30 dagen direct aanvragen? Neem dan contact met ons op en ontvang het visum binnen 24 tot 72 uur per mail!

GEEN lange wachttijden meer bij het Chinese Visa Service Center, GEEN ritjes naar Den Haag en GEEN gedoe met het verzamelen van stapels papieren en documenten. Bij Traveldocs ontvang je binnen 3 dagen uw visum per mail en kan je dezelfde dag nog het vliegtuig in stappen!

Bel of mail ons voor meer informatie en onze visumexperts maken uw reis graag compleet door het visum razendsnel voor u te regelen!

 

Back To Top