Ga naar hoofdinhoud
Visum Indonesië aanvragen

Visum Indonesie typen

Verschillende typen visum Indonesië aanvragen

U kunt diverse typen van het visum Indonesië aanvragen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende typen visums zijn een visum Indonesië voor toeristische redenen (B211ab) of een visum Indonesië voor zakendoeleinden (B211a). Echter heb je ook een Indonesië visum voor journalisten, een visum Indonesië voor studenten, een werkvisum Indonesië, een transit (overstap) visum Indonesië en een visum Indonesië op persoonlijke uitnodiging (Sociaal Cultureel visum Indonesie).

Sociaal Cultureel visum Indonesië

Met een sociaal cultureel visum kunt u bijvoorbeeld stage lopen in Indonesië. Tevens moet u voor dit visum Indonesië een uitnodigingsbrief tonen van een persoon in Indonesië, die (financieel) garant voor u zal staan tijdens uw gehele verblijfsperiode. Deze uitnodiging moet geautoriseerd worden door de Indonesische immigratiedienst in Jakarta.

Hoe weet ik welk visum type ik nodig heb?

Het doel van uw reis bepaalt welk type visum Indonesië u moet aanvragen. Weet u niet zeker welk visum Indonesië het meest van toepassing is op uw situatie? Neemt u dan gerust contact met ons op! Onze medewerkers adviseren u hier graag over en helpen u op weg.

 

U hoeft géén paspoort mee sturen om het visit B211 visum Indonesië te kunnen aanvragen!

Alles gaat geheel digitaal sinds het elektronisch B211 visum Indonesië is gelanceerd. Indien u moeite heeft met werken op de computer bent u uiteraard vrij om documenten alsnog fysiek aan te leveren. U kunt hierbij gebruik maken van onze koeriersopties in het aanvraagformulier.

Let er wel op dat wij 30 euro excl. BTW per persoon per aanvraag verrekenen voor het digitaliseren van de opgestuurde stukken.

Visum Indonesië (B211) vooraf aanvragen of een visum Indonesië bij aankomst regelen

Of u het beste een visum Indonesie vooraf moet aanvragen of deze het beste bij aankomst kunt aanschaffen, hangt af van het aantal dagen dat u in het land zult verblijven. Indonesië kent een gratis stempel, welke staat voor een visum vrije entree met een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Een visum Indonesië is dus niet altijd vooraf nodig. Een visumvrije entree is geen visum voor Indonesië.

Daarnaast bestaat er een Indonesie Visa on Arrival, welke de reiziger op het vliegveld van aankomst kan kopen. Dit is een kleine sticker dat in het paspoort wordt geplakt. Belangrijk om te weten is dat u enkel een Visa on Arrival Indonesie kunt verlengen, wanneer het verblijf onverhoopt toch langer duurt dan u vooraf had gepland. Als u slechts een stempel heeft verkregen bij binnenkomst, moet u het land na 29 dagen verlaten en mag u Indonesië pas na 24 uur weer visum vrij betreden. In feite is dit dus een 30 dagen visum Indonesië.

 • Hoewel je een Visa on Arrival met 30 dagen kunt verlengen, zal deze niet worden afgegeven als u bij voorbaat aangeeft langer dan 30 dagen te willen verblijven in Indonesië. De Indonesische immigratiedienst kan dan van mening zijn dat u voor vertrek een correct visum Indonesië had moeten aanvragen en u hierdoor toegang weigeren of verlenging van uw Visa on Arrival niet honoreren.
 • Ook wanneer u niet kunt aantonen het land binnen 30 dagen te zullen verlaten, moet u voor vertrek een B211 visum Indonesie aanvragen.

De visumvrije regeling geldt dus alleen bij een verblijf dat korter is dan 30 dagen, met eventuele uitloop.

De Indonesische immigratie officieren behouden te allen tijde het recht om u toegang tot het land te weigeren of om te vragen naar aanvullende documenten, mits zij dit nodig achten voor de beoordeling van uw verzoek tot toegang tot het land. Een visum voor Indonesië garandeert dus geen toegang tot het land.

Visa on Arrival Indonesië

Is je verblijf korter dan 30 dagen en kunt je dit aantonen door middel van een retourticket met daarop een vertrekdatum binnen 30 dagen na inreis? Dan kan je in sommige gevallen een visum bij aankomst in Indonesië kopen.

Dit kan echter enkel wanneer je aankomt bij een van onderstaande grensposten:

Vliegvelden:

 1. Soekarno Hatta, Banten
 2. Ngurah Rai, Bali
 3. Kualanamu, North Sumatra
 4. Juanda, East Java
 5. Hasanuddin, South Sulawesi
 6. Sam Ratulangi, North Sulawesi
 7. Yogyakarta, Special Region of Yogyakarta
 8. Zainuddin Abdul Majid, West Nusa Tenggara
 9. Hang Nadim, Riau Islands

Grensposten over zee:

 1. Benoa, Bali
 2. Dumai, Pekanbaru
 3. Nongsa Terminal Bahari, Riau Islands
 4. Batam Centre, Riau Islands
 5. Sekupang, Riau Islands
 6. Citra Tri Tunas, Riau Islands
 7. Marina Teluk Senimba, Riau Islands
 8. Bandar Bentan Telani Lagoi, Riau Islands
 9. Bandar Seri Udana Lobam, Riau Islands
 10. Sri Bintan Pura, Riau Islands
 11. Tanjung Balai Karimun, Riau Islands

Grensposten over land:

 1. Entikong, West Kalimantan
 2. Aruk, West Kalimantan
 3. Tunon Taka, North Kalimantan
 4. Mota’in, East Nusa Tenggara

Enkel onderstaande nationaliteiten kunnen een visum bij aankomst in Indonesië verkrijgen

 

In aanmerking komende nationaliteiten:

 1. Argentinië
 2. Australië
 3. Oostenrijk
 4. Bahrein
 5. Wit-Rusland
 6. België
 7. Bosnië-Herzegovina
 8. Brazilië
 9. Brunei Darussalam
 10. Bulgarije
 11. Cambodja
 12. Canada
 13. China
 14. Kroatië
 15. Cyprus
 16. Tsjechische Republiek
 17. Denemarken
 18. Egypte
 19. Estland
 20. Finland
 21. Frankrijk
 22. Duitsland
 23. Griekenland
 24. Hongkong
 25. Hongarije
 26. India
 27. Ierland
 28. Italië
 29. Japan
 30. Jordanië
 31. Koeweit
 32. Laos
 33. Letland
 34. Litouwen
 35. Luxemburg
 36. Maleisië
 37. Malta
 38. Mexico
 39. Marokko
 40. Myanmar
 41. Nederland
 42. Nieuw-Zeeland
 43. Noorwegen
 44. Oman
 45. Peru
 46. Filippijnen
 47. Polen
 48. Portugal
 49. Qatar
 50. Roemenië
 51. Rusland
 52. Saoedi-Arabië
 53. Servië
 54. Seychellen
 55. Singapore
 56. Slowakije
 57. Slovenië
 58. Zuid-Afrika
 59. Zuid-Korea
 60. Spanje
 61. Zweden
 62. Zwitserland
 63. Taiwan
 64. Thailand
 65. Oost-Timor
 66. Tunesië
 67. Turkije
 68. Oekraïne
 69. Verenigde Arabische Emiraten
 70. Verenigd Koninkrijk
 71. Verenigde Staten van Amerika
 72. Vietnam

Het Visa on Arrival kost Rp. 500.000 en is 30 dagen geldig. Het Visa on Arrival kan eenmalig, met 30 dagen, verlengd worden bij een lokaal immigratiekantoor in Indonesië tegen een verlengingsvergoeding van Rp. 500.000. Het Visa on Arrival kan niet worden omgezet in een ander type visum. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je, ondanks eventuele verlenging van het visum on arrival Indonesië toch korter dan 30 dagen in het land zult verblijven.

Vereisten Visa on Arrival

Om een Visa on Arrival Indonesië te kunnen kopen dien je te voldoen aan de volgende eisen:

 1. Je hebt een officieel nationaal paspoort van een in aanmerking komende landen, met een minimale geldigheidsduur van 6 maanden vanaf de inreisdatum
 2. Kopie van een retourticket op naam, of een ticket voor de voortzetting van de reis naar een ander land moet voorgelegd worden. Heb je geen retourticket binnen 30 dagen na inreis? Dan mag je het land niet inkomen en dien je voor vertrek een visum Indonesie te kopen.
 3. Je beschikt over documenten die vereist zijn in overeenstemming met de bepalingen van het Indonesische gezondheidsprotocol uitgegeven door de Covid-19-taskforce.
 4. In het geval van een regeringsbezoek moet de reiziger ook een uitnodigingsbrief bijvoegen met betrekking tot het bijwonen van een vergadering / conferentie uitgegeven door het Indonesische ministerie / departement / de betrokken instellingen.

Wil je er zeker van zijn dat je Indonesië in mag reizen, is je verblijf langer dan 30 dagen of heb je geen zin in lange wachtrijen en overige gedoe met papierwerk, zodat je eenmaal in Indonesië aangekomen gewoon lekker ongestoord kunt genieten van je vakantie? Vraag dan een B211 e-visum Indonesië voor vertrek aan.

Traveldocs kan het B211 visum Indonesië geheel online voor je verzorgen! Druk op onderstaande knop om de aanvraag  direct in gang te kunnen zetten!

Back To Top