Ga naar hoofdinhoud
thailand-covid

Visum Thailand belangrijke informatie

Moet ik een visum aanvragen voor Thailand en wanneer heb ik een visum Thailand nodig?

Nederlandse paspoorthouders die van plan zijn om naar Thailand te reizen en langer dan 30 dagen in het land zullen verblijven, moeten een visum Thailand aanvragen. Dit geldt voor zowel toeristische- als zakelijke reizigers. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen visum nodig, welke voorafgaand aan de reis online aangevraagd dient te worden.

Indien het verblijf korter is dan 30 dagen, kan men bij aankomst een visum voor Thailand verkrijgen. Echter kunt u dan te maken krijgen met lange wachtrijen en lastige procedures. Door vooraf een visum te bestellen bij Traveldocs, bespaart u uzelf al die moeite. Wij zullen dan de aanvraag namens u indienen, vooraf natuurlijk volledig controleren en vervolgens de visumprocedure voor u verzorgen. Na goedkeuring krijgt u alles digitaal per mail toegestuurd. Dus geen gedoe met losse papierwerk meer!

Wat is een e-visum voor Thailand nou precies?

Als u naar Thailand wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een elektronisch visum Thailand aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een elektronische autorisatie, welke wordt uitgegeven door de Thaise overheid en per mail wordt verstrekt. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Thailand te betreden. Dit visum wordt uitgegeven door de ambassade van Thailand in Den Haag. Het Consulaat-Generaal van Thailand te Amsterdam geeft per 28 mei 2021 geen visa voor Thailand meer af. De Thaise ambassade in Den Haag is per 8 november 2021 gestopt met het afgeven van reguliere visa en is overgestapt op een volledig elektronisch systeem.

Tijdens de paspoortcontrole in Thailand zal het visum gecontroleerd worden. Dit gebeurt op de luchthavens of bij de grensovergangen.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Thailand foutloos wordt aangeboden bij de Thaise ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Visum Thailand aanvragen | Soorten visa

De meest bekende visumtypen zijn de toeristische- en de zakelijke visum voor Thailand. Echter is er bij een langdurig verblijf of immigratie (de zgn Non-Immigrant visum Thailand of Thailand Long Stay visa) ook mogelijk om Traveldocs in te zetten als uw visumbemiddelaar. Hieronder ziet u een overzicht van de overige visum typen voor Thailand die u via Traveldocs kunt aanvragen, naast het standaard 60 dagen toeristenvisum.

Traveldocs kan de volgende elektronische visums voor Thailand aanvragen:

Visum voor niet-Thaise paspoorthouders met familieleden in Thailand

Zakelijke-, Medische- en Studenten visums voor Thailand

 • Alle Non-immigrant type B (B, B-A, IB) visa voor Thailand, bedoelt voor reizigers die in het bezit zijn van een geldige werkvergunning voor Thailand en eventuele meereizende kinderen of partners van hen die wonen en/of werken in Thailand;
 • Het studenten visum Thailand, ook bekend als het Non-Immigrant type ED visum Thailand, is bedoelt voor niet-Thaise paspoorthouders die van plan zijn te gaan studeren bij een erkende school in Thailand alsmede voor hun meereizende ouder of voogd. Uitzondering hierop zijn studenten van niet-formele scholen zoals een private school of soortgelijke private instituties. Studenten van private scholen dienen eerst zelf contact op te nemen met de ambassade alvorens zij het visum Thailand kunnen aanvragen;
 • Medisch visum Thailand of het Non-immigrant type O visum Thailand voor hen die voor een langere periode medisch behandelt moeten worden in Thailand;

Visum voor lang verblijf of visum voor hen die willen emigreren naar Thailand

 • Non-Immigrant type O-A of O-X Long Stay visum Thailand, deze visa zijn bedoelt voor 50-plussers die van plan zijn om een langere tijd in Thailand te verblijven (6 maanden tot 1 jaar op een Non-immigrant O-A visum) danwel van plan zijn om te emigreren naar Thailand en een visum willen aanvragen hiervoor (Non-Immigrant visum type O-X). Meer informatie over het emigreren naar Thailand kunt u op onze Emigreren naar Thailand pagina lezen;

Visa voor diplomaten een overheidspersoneel

 • Non-Immigrant type F visum Thailand, waar diplomaten en overheidspersoneel alsmede directe familieleden mee kunnen reizen naar Thailand;

Overige visumtypen voor Thailand

 • Het journalisten/media visum, beter bekend als het Non-Immigrant type M visum Thailand, bedoelt voor filmproducers, journalisten en reporters. Let wel dat u vooraf dient te beschikken over de correcte toestemmingsbrief om een langere periode te mogen filmen in Thailand. Bij korte opdrachten kan dit verzoek worden ingediend via de ambassade dan wel een Non-Immigrant B visum voor zakenreizigers aangevraagd worden. Vraag ons naar de voorwaarden.
 • Non-Immigrant R of R-A visum Thailand, dit visum type wordt afgegeven aan reizigers die Thailand willen binnekomen om religieuze / missionaire werken te verrichten met de instemming van de bevoegde Thaise autoriteiten zoals bijv. de afdeling van religieuze zaken en het immigratiebureau (Department of Religious Affairs);
 • Visum voor wetenschappelijk onderzoek, ook bekend als het Non-Immigrant RS visum Thailand, bedoelt voor aanvragers die van plan zijn om een wetenschappelijk onderzoek uit te voeren of van plan zijn in onderwijs te gaan bij een onderzoeksinstituut;

Toeristenvisum Thailand voor lang verblijf (STV)

 • Het Special Tourist Visum voor Thailand (STV), deze is verkrijgbaar voor een lang toeristisch verblijf (90 dagen aaneengesloten met verlenging van 90 dagen per keer). Dit visum is te verkrijgen zolang uw totale verblijfsperiode tot 30 september 2022 is. Blijft u langer dan 30 september 2022? Dan komt u niet in aanmerking voor het STV visum Thailand.

Visa on Arrival

Bij aankomst in Thailand kunt u de Visa on Arrival verkrijgen. Dit visum geeft u de mogelijkheid om tot 30 dagen in het land te mogen verblijven. Doorgaans vragen de meeste toeristen vooral een toeristenvisum voor Thailand aan, om lange wachtrijen te vermijden bij het aanvragen en/of het verlengen van een Visa on Arrival. Dit toeristenvisum biedt u de mogelijkheid om 60 dagen in het land te verblijven en indien gewenst, deze lokaal met nogmaals 30 extra dagen te verlengen. Dit geldt ook voor de zakelijke reizigers die voor een kort bezoek (meeting, werkbespreking etc., zolang het geen betaalde dienstverband in Thailand betreft) naar Thailand reizen.

Tijdens COVID-19 is de visa on arrival tot 31 maart 2023 beschikbaar voor een periode van 45 dagen. Dit is enkel voor reizigers die Thailand betreden tussen 01 oktober 2022 en 31 maart 2023.

Hieronder een video met uitleg over de verschillende visa typen. Let wel op dat er per visum type afwijkingen kunnen zijn, dit is namelijk afhankelijk van het land waar u de aanvraag indient en uw nationaliteit.

 

Bestaat er een e-visum voor Thailand?

Tegenwoordig is er ook een online elektronisch visum Thailand. Per november 2021 geeft de ambassade geen reguliere, papieren visa meer af en is het hele process gedigitaliseerd. Nederlandse paspoorthouders moeten tegenwoordig daarom vooraf digitaal een visum voor Thailand aanvragen. De verwerking van de aanvraag gaat vooralsnog via de ambassade in Den Haag. Zij nemen het uiteindelijke beslissing over uw aanvraag.

Op onze website kunt u de aanvraag in gang zetten voor een toeristen- of zakelijk e-visum voor Thailand. Wij zullen dit proces voor u uit handen nemen en de aanvraag verzorgen via de ambassade in Den Haag. 

Wat moet ik doen om een elektronisch visum voor Thailand te kunnen aanvragen?

Om een visum Thailand aan te kunnen vragen dient u een dossier aan te leveren met de juiste documenten, dit samen met uw kopie paspoort en een officiële, digitale pasfoto. Vaak kan dit nog wel eens fout gaan, omdat de Thaise overheid wenst dat het dossier tot in de puntjes in orde is. Als dit niet het geval is, dan kan het visum geweigerd worden. Daarom is het van belang dat u uw aanvraag de eerste keer correct indient. Op onze website kunt u per visum inzien wat de benodigdheden zijn en aan welke voorwaarden deze dienen te voldoen. Tevens wordt er ook uitgelegd waar u extra op dient te letten.

Houd er wel rekening mee dat de ambassade te allen tijde vrij is om extra documenten van u te vragen voor uw aanvraag of deze af te wijzen, zonder daar enige uitleg noch een reden voor te verschaffen.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Thailand

De kosten voor het e-visum Thailand variëren per visum type en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag vaak maar 5 werkdagen. Een spoedprocedure kan tevens in 3 werkdagen al gereed zijn.

De ambassade behoudt echter wel te allen tijde het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

Kosten en geldigheid

 • Het toeristenvisum Thailand is 90 dagen na afgifte geldig. Binnen deze periode moet u Thailand inreizen. Dit toeristen visum voor Thailand biedt u 1 inreis en 60 dagen aan verblijf in Thailand. Dit 60 dagen visum Thailand kost € 89,95 euro per persoon en is eenvoudig via onze website online te bestellen.
 • Het zakelijk visum Thailand is – net als het toeristenvisum – geldig voor 90 dagen na afgifte en biedt u 1 inreis en 60 dagen aan verblijf in Thailand. Dit zakenvisum voor Thailand is te verkrijgen vanaf € 121,95 euro per persoon en kunt u online aanvragen.

Deze kosten voor het 60 dagen visum Thailand zijn inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW.

Wilt u gegevens en/of documenten laten afhalen of thuisbezorgen? Dan betaalt u hiervoor aanvullende verzendkosten voor. Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Hoe lang is het visum Thailand geldig?

Het toeristen en zakelijk visum Thailand is bij afgifte 3 maanden geldig. Vanaf dat moment heeft u 3 maanden de tijd om Thailand in te reizen. Zodra u het land binnenkomt, gaat de 60 dagen periode van start. Bent u van plan bent langer in het land te verblijven? Dan moet u uw visum lokaal in Thailand te verlengen of het land uit te reizen en opnieuw (al dan niet bij de nieuwe aankomst in Thailand) een visum te verkrijgen. Gaat u voor een ander visumtype? Dan kan het zijn dat deze een langere geldigheid heeft, in de meeste gevallen tot 1 jaar of langer (bijv. bij Non-Immigrant visum aanvragen voor Thailand). Het verschilt dus sterk per visumtype hoe lang deze geldig is, hoe lang uw verblijfsperiode maximaal mag duren en hoe vaak u dit visum lokaal kunt verlengen. Wenst u bij voorbaat langer dan 90 dagen aaneengesloten in Thailand te verblijven of weet u niet welk visum voor Thailand u moet aanvragen? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Thailand visum

E-Visum Thailand verlengen

Verlenging van het visum Thailand kan worden geregeld bij vrijwel alle lokale immigratiebureaus in Thailand. Is er in uw verblijfplaats geen immigration office te vinden? Dan kunt u in sommige gevallen ook terecht bij het lokale politiebureau voor het verlengen van uw visum Thailand. De benodigdheden voor de verlenging of wijzigen van uw visum type Thailand kunnen verschillen per immigratiebureau. De algemene regeling vindt u op onze visum Thailand verlengen pagina. Daarnaast raden wij aan om voor vertrek contact op te nemen met de immigration office bij u in de buurt, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

U kunt een aanvraag voor toestemming indienen bij het Office of Immigration Bureau op Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210, Tel 0-2141-9889 (of op https://www.immigration.go.th). De verlenging van het verblijf en de wijziging van een bepaald type visum zijn uitsluitend ter beoordeling van de immigratieambtenaar.

Bent u van plan om naast Thailand ook nog andere landen te bezoeken?

Neem dan een kijkje op de onderstaande visumplichtige landen pagina’s, zodat u alle documenten op tijd in orde heeft om met een gerust hart op reis te kunnen gaan.

Waarom uw visum bestellen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de ambassade van Thailand. Alleen op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via de mail, dan wel via de telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring in de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote bedrijven, vele KMO’s en vele anderen. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Visum Thailand nu aanvragen

Wilt u het visum Thailand direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Thailand pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top