Ga naar hoofdinhoud
FAQ visum Indonesie

Welk visum Indonesie kopen

Lees hier welk visum Indonesie u het beste kunt kopen! Traveldocs helpt.

U kunt verschillende typen visum Indonesië aanvragen

U kunt diverse typen van het visum Indonesië aanvragen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende typen visums zijn een visum Indonesië voor toeristische redenen (B211ab) of een visum Indonesië voor zakendoeleinden (B211a). Echter heb je ook een Indonesië visum voor journalisten, een visum Indonesië voor studenten, een werkvisum Indonesië, een transit (overstap) visum Indonesië en een visum Indonesië op persoonlijke uitnodiging (Sociaal Cultureel visum Indonesie).

Hieronder kun je zien welke verschillende typen visum voor Indonesië je bij Traveldocs kunt aanvragen:

Het regulier visum Indonesië via de ambassade

Sinds 2023 kan Traveldocs ook weer het visum Indonesië via de ambassade voor u aanvragen. Dit visumtype is bedoelt voor reizigers die niet langer dan 120 dagen in Indonesië zullen verblijven.

Het regulier visum Indonesië koste per persoon €169,95 euro. Deze kosten zijn inclusief de consulaire kosten en onze bemiddeling om namens u naar Den Haag te rijden, om het paspoort en documenten in te dienen en het visum ook weer af te halen. De kosten zijn wel exclusief eventuele kosten om het paspoort met daarin het visum naar u terug te sturen.

  • Het regulier visum Indonesië geeft u de mogelijkheid om tot 120 dagen in het land te verblijven.
  • Je moet het land na afgiftedatum visum binnen 90 dagen inreizen. Eenmaal binnen krijg je 60 dagen aan verblijf, welke je lokaal met twee keer 30 dagen kunt verlengen.

Voordeel:

Het visum is goedkoper dan het e-visum, wanneer je langer dan 30 dagen in het land wilt blijven en vooraf een visum moet aanvragen. Daarnaast hoef je geen aanvullende sponsor kosten te betalen bij het verlengen van dit visum type. Verder is het een voordeel dat je hiermee tot 120 dagen in het land kunt verblijven.

Nadeel:

Het nadeel is dat je fysiek je paspoort en documenten moet afstaan en je deze ook een tijd kwijt bent zolang de aanvraag in behandeling is. Daarnaast is het niet voor iedereen die de aanvraag zelf wilt verzorgen, prettig om op en neer te rijden naar Den Haag, met name wanneer je ver weg woont is het vervelend. Je moet namelijk eerst heen en weer om documenten af te geven en een week later moet je weer terugkomen om het paspoort op te halen. Je krijgt het visum niet direct mee bij het eerste bezoek.

 

Hoe regulier visum Indonesië aanvragen:

Dit regulier visum Indonesië vraag je via onze visum Indonesië pagina op de website aan.

Het B211 a/b elektronisch visum Indonesie

Het e-visum Indonesië kan door Traveldocs worden aangevraagd bij de General Director of Immigration in Jakarta. Dit e-visum Indo is bedoeld voor reizigers die langer dan 180 dagen in Indonesië willen verblijven, omdat zij bijvoorbeeld vrijwilligerswerk willen doen of gaan emigreren maar nog geen Second Home of KITAS visum kunnen aanvragen.

Het e-visum Indonesië kost per persoon € 329,95 euro. Deze kosten zijn inclusief de consulaire kosten, incl. onze bemiddeling en incl. de sponsor fee.

  • Het e-visum Indonesië geeft je de mogelijkheid om tot 180 dagen in Indonesië te verblijven.
  • Je moet het land binnen 90 dagen na afgiftedatum van het visum inreizen. Eenmaal binnen krijg je 60 dagen afgestempeld, welke je in Indonesië twee keer met 60 dagen extra kunt verlengen.

Voordeel:

Het e-visum Indonesië is handig als je een lange tijd in het land wilt verblijven, zonder de grenzen tussendoor te hoeven verlaten. Daarnaast mag je met dit visum vrijwilligerswerk verrichten (Sociaal Cultureel). Daarnaast kan dit visum type geheel online aangevraagd worden. Je hoeft dus niet het paspoort en documenten fysiek ergens aan te leveren en hoeft deze tijdens de verwerkingstijd ook niet af te geven.

Nadeel:

Omdat het via de General Director of Immigration in Jakarta gaat, zijn de kosten voor dit visum relatief hoog en de verwerkingstijd lang (tot 10 a 15 werkdagen). Daarnaast betaal je ook per verlenging de sponsor kosten (ongv. 135 euro) en de kosten voor het verlengen (ongeveer 65 USD).

 

Hoe e-visum Indonesië aanvragen:

Het e-visum vraag je online via de mail bij Traveldocs aan, of door ons contactformulier in te vullen.

Visum on Arrival pre-approval

Als laatste heb je sinds kort de mogelijkheid om het Visa on Arrival (VoA) Indonesië vooraf aan te vragen via de website van de immigratiedienst van het vliegveld waar je aankomt. Dit visumtype biedt een verblijf aan van 30 dagen (met uitzondering van enkele gevallen tot 60 dagen).

Het Visa on Arrival Indonesië kost bij Traveldocs per persoon slechts €69,95 euro. Dit is inclusief het toeslag dat je normaliter op het vliegveld moet betalen en inclusief onze bemiddelingskosten.

  • Met het VoA Indonesië kun je 30 dagen in het land verblijven.
  • Het VoA pre-approval document is na afgifte 30 dagen geldig. Binnen deze periode moet je Indonesië inreizen. Eenmaal binnen krijg je 30 dagen aan verblijf. Indien jouw verblijf onverhoopt verlengd moet worden kan je dit in sommige gevallen tot max. 60 dagen laten verlengen.

Voordeel:

Het pre-approval Visum on Arrival voor Indonesië krijg je binnen 3 werkdagen (of 72 uur) per mail toegestuurd, alles gaat dus erg vlot en volledig online. Daarnaast ben je per persoon slechts €69,95 euro kwijt, waardoor dit de goedkoopste optie is. Ook hoef je niet meer bij aankomst lang in de rij te wachten tot je aan de beurt bent en kun je vlotter door de douane heen.

Nadeel:

Wanneer je weet dat je langer dan 30 dagen in het land zult verblijven mag je geen VoA aanvragen en ben je verplicht het e-visum of het regulier visum aan te vragen voor Indonesië. Wel mag je bij uitzondering het visumvrij verblijf verlengen, maar dit is alleen als het niet anders kan en je vlucht bijvoorbeeld is uitgesteld of je reis plotsteling is gewijzigd. Wanneer je vooraf met een ticket aankomt waarbij het vertrek na 30 dagen valt, kun je bij de grens worden geweigerd. Het pre-approval document kan daarom dan ook nooit worden aangevraagd met een ticket waarbij het vertrekdatum uit Indonesië buiten 30 dagen valt. Ook mag je met de VoA het land alleen binnen komen over lucht en over zee. Over land inreizen is niet toegestaan en niet alle nationaliteiten mogen de VoA aanvragen.

 

Hoe VoA Indonesië aanvragen:

Het VoA Indonesië vraag je online via de mail bij Traveldocs aan, of door ons contactformulier in te vullen.

Welk visum voor Indonesië heb ik nodig?

Om er achter te komen welk type visum voor Indonesië het beste bij jouw reis past, moet je jezelf eerst de volgende vragen stellen:

  1. Wanneer wil je vertrekken?
  2. Hoelang wil je blijven?
  3. Hoeveel wil je maximaal spenderen aan het visum?

Hieronder enige toelichting over bovenstaande vragen.

Wanneer wil je vertrekken?

Bedenk eerst voor jezelf een datum waarop je naar het land wilt afreizen. Heb je nog minimaal 6 weken de tijd? Dan kun je alle drie de visum typen aanvragen, afhankelijk van jouw overige voorkeuren en de voorwaarden waaraan je kunt voldoen. Heb je minder dan twee weken de tijd? Dan kun je kiezen voor het VoA Indonesië, omdat dit visum in slechts 3 werkdagen klaar is en je deze eventueel ook bij aankomst kunt kopen. Voor het e-visum en het regulier visum heb je in dat geval niet meer voldoende tijd over. Hoewel de verwerkingstijd van het regulier visum één werkweek is, kan het indienen enkel op afspraak gebeuren en zal dit visumtype daarom waarschijnlijk niet meer op tijd klaar zijn als het datum van vertrek korter dan 2 weken is.

B211 visum Indonesie kopen

Hoelang wil je blijven in Indonesië?

De vuistregel voor Indonesië is: Ga je 30 dagen of korter? Dan kun je het Visa on Arrival Indonesië kopen, al dan niet ter plekke bij aankomst. Ga je 30 dagen of langer? Dan moet je voor vertrek het visum aanvragen.

Als je het totale verblijfsduur hebt berekend kan je verder naar de volgende stap.

Hoeveel geld wil je spenderen aan het visum voor Indonesië?

Het elektronisch B211 visum Indonesië is relatief prijzig, namelijk €329,95 euro per persoon. Dit komt omdat de aanvraag online via de General Director of Immigration gaat en samengesmolten is met het Sociaal Cultureel Visum Indonesië. Hierdoor mag je langer op het visum in het land verblijven, maar moet je naast de visumkosten ook de sponsorkosten voldoen, ook als je het visum lokaal gaat verlengen.

Wil je voor de goedkopere optie gaan? Dan kun je ervoor kiezen om het regulier visum Indonesië te kopen, want hiervoor betaal je per persoon €169,95 euro voor. Let wel op dat je op het regulier visum niet langer dan 120 dagen aaneengesloten in het land mag zijn.

Wil je liever helemaal niet veel geld aan het visum Indonesie uitgeven, maar vindt het niet erg om eenmaal aankomen iets meer moeite te doen? Dan kun je kiezen voor het VoA Indonesie pre-approval visum en na 30 dagen het land verlaten naar een buurland, om na 24 uur terug te keren en opnieuw een Indonesie VoA vooraf aan te vragen of bij aankomst.

Weet je niet zeker welk visum voor Indonesië je het beste kunt halen?

Dan mag je in dat geval altijd contact met ons opnemen voor advies op maat. Onze visumspecialisten helpen je graag op weg en kunnen samen met jou kijken naar welk visum het beste bij jouw reis past.

Ook kun je op onze website veel informatie terug vinden, want naast bovenstaande punten is het belangrijk om te weten dat er aanvullende eisen kunnen gelden. Zo mag bijvoorbeeld niet iedereen zomaar een Visa on Arrival voor Indonesië aanvragen. Sommige nationaliteiten zijn verplicht om voor vertrek een visum via de ambassade aan te vragen, ook als je alleen een vreemdelingenpaspoort hebt bijvoorbeeld. Daarnaast mag je met het VoA Indonesie niet gebruiken bij een binnenkomst over land. Over zee en met de vliegtuig mag slechts op bepaalde grensposten. Welke grensposten voor de VoA gelden vindt je op deze pagina. 

Twijfel je over welk visum type voor Indonesië je het beste voor jouw reis kunt aanvragen? Neem dan contact met ons op! Onze visumexperts helpen u graag op weg en zullen u adviseren over het visumtype dat het beste bij uw reis past.

Back To Top