Ga naar hoofdinhoud
Visum Australië aanvragen

Working Holiday Australie

Working Holiday visum Australie (subclass 417)

Als je op werk vakantie naar Australië gaat kun je in de meeste gevallen beter een Working Holiday visum aanvragen. Met dit visumtype mag je namelijk langer in Australië verblijven en is het toegestaan om al dan niet betaalde arbeid of stage te verrichten, zonder daarbij de visumregels te overschrijden.

Het Working Holiday visum Australie is in 1975 geïntroduceerd om een werkvakantie bezoek aan Australië aantrekkelijker te maken voor jongeren. In de eerste instantie was dit visum enkel mogelijk te verkrijgen voor UK, Ierland en Canada, maar sinds 1980 en 2006 is dit visum beschikbaar voor vrijwel alle landen, waaronder de EU.

Het working holiday visum voor Australie komt in verschillende varianten, namelijk het eerste working holiday visum, het tweede working holiday visum en het derde working holiday visum Australie. Deze visa heb je in subclass 417 en subclass 462.

Working Holiday aanvragen

Via onze website kun je via het vragenformulier enkel het gewone toeristenvisum aanvragen. Wil je echter een Working Holiday verkrijgen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder! Let wel op dat de kosten voor het Working Holiday visum 395 euro per persoon bedragen, welke je via een betaallink (iDeal of Creditcard) online kunt voldoen.

Heb je al een gedeelte van de kosten voldaan via onze website? Dan worden de kosten die reeds betaald zijn in mindering gebracht op het totaal te voldoen bedrag.

Voorwaarden Working Holiday

Allereerst is het van belang dat je natuurlijk beschikt over een EU paspoort. Heb je een paspoort van een ander land? Neem dan eerst vooraf contact met ons op alvorens je de aanvraag indient, zodat je zeker weet dat je het visum überhaupt mág aanvragen met jouw paspoort en nationaliteit.

Daarnaast is het van belang dat je:

 1. niet jonger bent dan 18 jaar en niet ouder bent dan 30 jaar op moment van aanvraag (sommige nationaliteiten zoals Canada, Denemarken, Frankrijk en Ierland mogen tot 35 jaar oud zijn). Wordt je 31 (of 36 in sommige gevallen) terwijl jouw aanvraag in verwerking is? Dan wordt het visum meestal alsnog goedgekeurd en kun je deze gebruiken;
 2. Australië niet eerder hebt betreden op een Working Holiday visum subclass 417 óf op de Work and Holiday visum subclass 462;
 3. beschikt over voldoende financiële middelen om jezelf te kunnen onderhouden tijdens het verblijf in Australië en dit kunt aantonen. Aangeraden is om een bedrag van ongeveer rond de AUD 5000 (ongeveer 3250 EUR) op je bankrekening te hebben staan op moment van aanvraag;
 4. voldoet aan de gezondheidseisen (zie hieronder onder kopje gezondheidsvoorwaarden);
 5. voldoet aan de karaktereisen voor het visum (zie hieronder onder aanvullende eisen);
 6. geen schulden open hebt staan bij de Australische overheid. Dit geldt ook voor eventuele familieleden woonachtig in Australië, zelfs wanneer zij niks te maken hebben met jouw aanvraag;
 7. geen eerdere visa voor Australië of een ander land zijn afgewezen of geannuleerd zijn.

Toegestane nationaliteiten

Je mag het Working Holiday visum aanvragen als je beschikt over een paspoort (lees: geen reisdocument maar echt officieel paspoort!) van een van onderstaande landen:

België Canada Republiek Cyprus Denemarken Estland
Finland Frankrijk Duitsland Speciale Administratieve Regio Hong Kong van de Volksrepubliek China (inclusief houders van een Brits nationaal buitenlands paspoort) Republiek Ierland
Italië Japan Republiek Korea Malta Nederland
Noorwegen Zweden Taiwan (anders dan een officieel of diplomatiek paspoort) Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Britannië en Noord-Ierland

Leeftijd Working Holiday visum

Om het Working Holiday visum aan te kunnen vragen mag je in de meeste gevallen dus niet ouder zijn dan 30 jaar zodra je de aanvraag indient. Wel mag je tijdens de beoordeling van jouw aanvraag 31 jaar worden. Daarnaast geldt voor sommige nationaliteiten een uitzonder, waardoor zij maximaal 35 jaar oud mogen zijn zodra de aanvraag wordt geplaatst bij de Australische overheid. Hieronder zie je per nationaliteit welke leeftijdsgrens hier maximaal aan gebonden zit.

Dit geldt tevens voor alle Working Holiday visumtypen. Je mag dus niet ouder zijn dan onderstaande leeftijden op het moment dat je een 2e of 3e Working Holiday visum Australië aanvraagt.

 • België – 18 tot 30 jaar
 • Canada – 18 tot 35 jaar
 • Republiek Cyprus – 18 tot 30 jaar
 • Denemarken – 18 tot 35 jaar
 • Estland – 18 tot 30 jaar
 • Finland – 18 tot 30 jaar
 • Frankrijk – 18 tot 35 jaar
 • Duitsland – 18 tot 30 jaar
 • Hong Kong Speciale Administratieve Regio van de Volksrepubliek China (inclusief houders van een Brits Nationaal
 • Overzees paspoort) – 18 tot 30 jaar
 • Republiek Ierland – 18 tot 35 jaar
 • Italië – 18 tot 35 jaar
 • Japan – 18 tot 30 jaar
 • Republiek Korea – 18 tot 30 jaar
 • Malta – 18 tot 30 jaar
 • Nederland – 18 tot 30 jaar
 • Noorwegen – 18 tot 30 jaar
 • Zweden – 18 tot 30 jaar
 • Taiwan (anders dan een officieel of diplomatiek paspoort) – 18 tot 30 jaar
 • Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland – 18 tot 30 jaar

Het is wel toegestaan om tijdens de beoordeling 31 (in sommige gevallen 36) jaar oud te worden.

 

Verschil Working Holiday visum Australië (417) en het Work and Holiday visum Australië (subclass 462)

Australië kent 2 typen werkvakantie visa. Namelijk het Working Holiday visum Australië en het Work and Holiday visum Australië. Vaak raken mensen hierdoor in de war en denken dat dit hetzelfde visum betreft. Niks is echter minder waar! Het Working Holiday visum is vooral bedoelt voor nationaliteiten van de EU. Het Work and Holiday visum kan alleen worden aangevraagd door onderstaande nationaliteiten:

Argentinië Bangladesh Chili China
Ecuador Hongarije Indonesië Israël
Thailand Luxemburg Maleisië Polen
Portugal Turkije San Marino Slowakije
Slovenië Spanje Verenigde Staten van Amerika Uruguay

Beiden visum typen kun je maximaal 3 keer aanvragen, namelijk het eerste, tweede en derde Working holiday of Work and Holiday visum.

Engels attest en toestemmingbrief of VOG bij Work and Holiday visum Australië

Wanneer je een Work and Holiday visum aanvraagt heb je vaak een toestemmingsbrief nodig van de overheid van het land waar je woont, of de ambassade. In sommige gevallen mag dit ook een brief van een instantie zijn, zoals een instituut of school. Voor sommige landen kan een aanvaardbare ondersteunende brief een introductiebrief van een tertiaire instelling of een certificaat van goed gedrag zijn (VOG).

Voor een Work and Holiday visum (subklasse 462) is ook een bewijs vereist dat je voldoende kennis van de Engelse taal hebt. Functioneel Engels bewijzen kan op een paar manieren:

 • In het bezit zijn van een geldig paspoort uitgegeven door de VS, Canada, Nieuw-Zeeland of de Republiek Ierland.
 • Je hebt een succesvol afgerond Engels Bagrut-examen op het niveau van 3 studie-eenheden en je bent staatsburger van Israëlisch nationaliteit.
 • Door middel van IELTS – Een gemiddelde bandscore van minimaal 4,5 (of gelijkwaardig).

Bij een Working Holiday visum is dit allemaal niet nodig en is deze procedure vaak een stuk makkelijker. Qua kosten zijn beiden visum typen even duur. Dit geldt voor alle drie de visumtypen.

Verwerkingstijd

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de verwerkingstijd verschillend is voor beiden visumtypen.

 • het Working Holiday visum kun je vaak binnen 1 tot 44 dagen per mail goedgekeurd krijgen
 • het Work and Holiday visum duurt echter tussen de 26 dagen en 8 maanden alvorens je deze goedgekeurd krijgt

Vraag je een Work and Holiday visum aan? Dan is het van belang dat je deze ruim op tijd hebt aangevraagd, omdat de verwerkingstijd hiervoor aanzienlijk langer bedraagt ten opzichte van het Working Holiday visum.

Kosten Working Holiday visum Australië

Onderstaande tarieven zijn actueel per 11 oktober 2022. Let op dat deze kunnen wijzigen en hier geen rechten aan ontleend kunnen worden, omdat de pagina misschien verouderde informatie kan bevatten.

 • Het Working Holiday voor Australië kost: € 395,- EUR per persoon, inclusief BTW en onze bemiddeling.
 • Het Work and Holiday visum voor Australië bedraagt ook € 395,- EUR per persoon, inclusief BTW en onze bemiddeling.

Bovenstaande tarieven zijn zowel voor het eerste, tweede als derde visum type van toepassing.

 

Werken of studeren in Australië

Ga je naar Australië om zowel te genieten van je vakantie als in dienst gaan (al dan niet betaald), vrijwilligerswerk verrichten of voor stage? Dan moet je een Working Holidays visum aanvragen.

 • Op het eerste Working Holiday mag je tot 6 maanden werken bij één dezelfde werkgever in Australië. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een 2e Working Holiday visum is het van belang dat je tenminste 3 maanden aaneengesloten in dienst bent geweest van één dezelfde werkgever. Voor een 3e Working Holiday visum is het van belang dat je tijdens jouw verblijf op het 2e WH visum tenminste 6 maanden aaneengesloten bij één dezelfde werkgever in dienst bent geweest.
 • Ga je studeren op het Working Holiday visum? Dan mag je dit niet langer dan 4 maanden aaneengesloten doen!
 • Bij het aanvragen van het eerste Working Holiday visum mag je niet in Australië zijn op moment van aanvraag. Voor het tweede of derde Working holiday visum mag dit wel, mits het visum dat je daarvoor hebt gehad niet later is verstreken dan 28 dagen op moment van aanvraag.

Het voordeel is wel dat het visum 12 maanden geldig is vanaf het moment van afgifte en meerdere inreizen bevat. Je mag dus onbeperkt aantal keer Australië in- en uitreizen op hetzelfde visum, zolang je dit binnen de geldigheid doet en jouw paspoortgegevens niet gewijzigd zijn.

Gezondheidsvoorwaarden

Je mag een werk- en vakantievisum Australië aanvragen wanneer je, naast alle overige voorwaarden, voldoet aan de gezondheidseisen die de Australische overheid stelt.

Afhankelijk van het type beroep dat je van plan bent te gaan doen tijdens jouw verblijf in Australië, kan het zijn dat je een verplichte gezondheidscontrole moet ondergaan en de gezondheidsverklaring hiervan moet aanleveren. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Wanneer je van plan bent te gaan werken als arts, tandarts, verpleegkundige of paramedicus kan het zijn dat je een Hepatitis B en C test moet ondergaan, naast de gewone gezondheidscontrole;
 • Wanneer je van plan bent te gaan studeren of een opleiding te voldoen tot gezondheidswerker of te werken in een instelling voor gezondheidszorg, ouderenzorg of gehandicaptenzorg en komt uit een land met een hoger risico (denk aan Afrikaanse landen of landen in het Midden Oosten), moet je een screeningstest voor latente tuberculose-infectie ondergaan;
 • Als je zwanger bent en waarschijnlijk zult bevallen in Australië moet je voor vertrek zowel een HIV-test als een hepatitis B test ondergaan;
 • Daarnaast kan het ook zijn dat je een thoraxfoto en/of röntgenonderzoek van de borst moet verstrekken. Dit is meestal alleen van toepassing voor landen met een hoog risico.

Aanvullende eisen

Naast al het bovengenoemde is het ook van belang dat je tijdens het aanvragen van jouw visum Australië voldoet aan de karaktereisen, zoals deze zijn uiteengezet in sectie 501 van de Migratiewet 1958.

Dit betekend dat je:

 1. Geen (aanzienlijk) strafblad mag hebben. In de meeste gevallen mag je dus niet veroordeeld zijn voor zware delicten en bij elkaar niet langer dan 12 maanden gevangenisstraf opgelegd hebt gekregen, ook wanneer deze al dan niet gedeeltelijk zijn geseponeerd;
 2. Nooit bent veroordeeld voor het ontsnappen uit vreemdelingenbewaring of bent veroordeeld voor een strafbare feit dat je hebt begaan terwijl je in vreemdelingenbewaring zat;
 3. Geen lid bent geweest van een groep of organisatie – of een band hebt gehad met een groep, persoon of organisatie waarvan de minister een redelijke vermoeden heeft van – het betrokken te zijn bij criminele gedragingen;
 4. Nooit vermoeden is geweest dat je betrokken bent geweest bij mensensmokkel, mensenhandel, genocide, oorlogsmisdaad, een misdaad waarbij sprake is van foltering of slavernij of een misdrijf dat van ernstig internationaal belang is, of al dan niet veroordeeld bent geweest voor een dergelijk misdrijf;
 5. Geen risico zult vormen voor Australië tijdens het verblijf;
 6. Geen aanklachten of veroordelingen hebt staan – al dan niet bewezen – voor een of meer seksuele misdrijven waarbij een kind is betrokken;
 7. Bent onderworpen aan een ongunstige veiligheidsbeoordeling door de Australian Security Intelligence Organization of bent onderworpen aan een Interpol-kennisgeving waaruit redelijkerwijs kan worden afgeleid dat je een direct of indirect risico vormt voor de Australische gemeenschap of een deel hiervan;
 8. Niet bent veroordeeld voor huiselijk geweldsdelict of ooit onderworpen bent geweest aan een bevel tot huiselijk geweld.

Verder moet je bij het aanvragen van het visum letten op de volgende zaken:

 1. Je beantwoord alle vragen volledig en naar waarheid
 2. Alle gevraagde informatie wordt verstrekt
 3. Indien nodig je aangifte doet van alle criminele gedragen waaraan je je schuldig hebt gemaakt

 

Als laatste is het belangrijk dat je rekening houdt met het volgende, nadat de aanvraag is ingediend:

De Australische overheid danwel de ambassade of diens consulaire afdeling kan na aanleiding van jouw aanvraag vragen om:

Alle gegevens worden verwerkt conform de gegevens in overeenstemming met de privacywetgeving.

 

Waarom uw visum Australië bestellen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van Australië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw online visum Australië aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Uw reistoestemming voor Australië geheel online bestellen!

Wilt u het visum Australië verkrijgen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het online visum Australië en de procedure? Lees dan onze FAQ Australië pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

 

Gaat u voor uw werk of vakantie een visum Australië aanvragen, maar bent u ook van plan om andere landen te bezoeken? Regelen uw visumaanvraag dan ook voor deze landen op tijd.

Back To Top