Ga naar hoofdinhoud
Saudi

Veel gestelde vragen
Saoedi Arabië visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene vragen

Wat is een E-visum Saoedi Arabië?

Het elektronische e-visum vervangt het fysieke visum voor Saoedi Arabië. Dit visum was voorheen te koop bij de consulaire afdeling van de Saoedische ambassade in Den Haag. Tegenwoordig kunt u de aanvraag geheel online regelen en hoeft u niet meer fysiek langs de ambassade te gaan. U ontvangt dit digitale visum, na het invullen van de benodigde gegevens, automatisch per e-mail. Vervolgens kunt u dit e-visum uitprinten of via uw smartphone of tablet tonen aan de immigratiedienst.

Kan ik het visum kopen op het vliegveld?

Nee. Het is niet mogelijk om een visum Saoedi Arabië bij aankomst te kopen. U moet het in alle gevallen vooraf geregeld hebben.

Komt u niet in aanmerking voor het e-visum Saudi? Dan moet u in enkele gevallen alsnog langs de ambassade gaan, waarbij u ook vingerafdrukken en een irisscan moet afgeven. Het is niet mogelijk om een fysiek (regulier) visumaanvraag Saudi door derden te laten uitvoeren.

Het e-visum Saudi kan Traveldocs wel namens u aanvragen.

Wat is het voordeel van het e-visum Saoedi?

Het voordeel van het e-visum Saoedi is dat u veel minder geld kwijt bent aan de procedure dan voorheen via de ambassade. Daarnaast heeft u gelijk een visum voor een heel jaar, waarmee u Saoedi meerdere keren mag in en uitreizen, dit ten opzichte van de 3 maanden visum van de ambassade. Ook is de verwerking een stuk sneller (2 werkdagen!) en hoeft u geen documenten of uw paspoort fysiek af te geven danwel op te halen, alles gaat nu digitaal.

Bovendien kunt u op vertrouwde manier betalen via uw eigen bank, Paypal, iDeal, bancontact of creditcard.

Hoe en wanneer ontvang ik mijn visum Saoedi Arabie?

Na het indienen krijgen wij binnen 24 tot 48 uur bericht, in de praktijk gebeurd dit vaak al dezelfde dag. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, sturen wij u de bevestiging  per mail.

Het is handig dit visum voor Saudi uit te printen en mee te nemen op reis (in uw handbagage), het kan namelijk voorkomen dat de immigratiedienst van Saoedi Arabië, bij de paspoortcontrole hiernaar vraagt. Dit gebeurt echter zelden daar de douanebeambte door de digitale koppeling van het paspoortnummer en het e-visum al kan zien dat u een visum heeft.

Hoe lang is het visum Saudi geldig?

Het visum voor Saoedi Arabie heeft een geldigheidstermijn van 365 dagen die ingaat vanaf het moment van afgifte. Gedurende deze periode mag u 90 dagen, aaneengesloten per bezoek, in Saudi verblijven.

Kan ik meerdere keren naar Saoedi Arabie reizen met mijn e-visum?

Ja, u kunt zo vaak u wilt Saudi inreizen binnen de 365 dagen dat het e-visum geldig is en uw paspoortgegevens gelijk zijn gebleven. Uw verblijf mag niet langer dan 90 dagen per keer zijn.

Kan een ander mijn e-visum gebruiken?

Nee, het e-visum is persoonlijk en niet overdraagbaar aan anderen.

Mag ik met dit e-visum in Saoedi Arabie werken?

Nee, een voorwaarde voor het verkrijgen van een e-visum voor Saudi is dat u niet, in dienstverband, gaat werken bij een Saoedische organisatie. In Saudi werken met een e-visum mag alleen als u dat doet in dienstbetrekking bij een organisatie die niet in het land is gevestigd.

Het maken van een zakenreis in dienstverband van uw Nederlandse of Belgische werkgever is dus wel mogelijk met een online aangevraagd e-visum.

Moet ik een e-visum aanvragen als ik met mijn cruise naar Saoedi Arabie ga?

In de praktijk geldt eigenlijk het volgende: Is de aanmeer periode 12 uur of langer of wil je tijdens de cruise stop van boord gaan? Dan moet je een visum voor Saudi voor vertrek aanvragen. Is de periode van verblijf in Saoedi Arabië korter dan 12 uur en ben je niet van plan om tijdens het aanmeren het cruiseschip te verlaten? Dan mag je visumvrij reizen.

Wel kan het zijn dat de cruise maatschappij je niet laat inchecken zonder een visum vooraf. Dit recht behouden zij te allen tijde als plaatsvervangend immigratieofficier op moment van vertrek vanuit Nederland. Ook als je eenmaal bent aangekomen in Saoedi Arabië moet je er in dat geval rekening mee houden dat je niet van boord zult mogen gaan wanneer je geen e-visum Saoedi Arabië hebt aangevraagd en hebt verkregen. Het is niet mogelijk om een elektronisch transit/overstap visum aan te vragen. Een transit visum voor Saoedi Arabië kan je alleen via de ambassade in persoon aanvragen, waarbij je naast paspoort en documenten ook vingerafdrukken moet afgeven. Dit visum wordt dan niet per mail afgegeven, maar dmv een sticker in het paspoort aangebracht door een consulaire medewerker van de ambassade. Je zult het paspoort met daarin het visum ook weer moeten ophalen.

Het e-visum voor Saoedi Arabië is daarom vaak veel makkelijker, omdat je deze binnen 2 a 3 werkdagen per mail ontvangt en niet twee keer op en neer naar Den Haag voor hoeft te gaan. Het e-visum Saoedi Arabië is standaard 1 jaar geldig, waarbij je ook een bijbehorende verzekering voor dezelfde periode krijgt. Een kortere geldigheid is er momenteel nog niet en de verzekering is tot op heden in alle gevallen verplicht. Deze verzorgt Traveldocs altijd samen met het visum Saudi voor u. U krijgt daarom dan zowel het visum als de polis papieren van ons per mail toegestuurd nadat deze zijn goedgekeurd door de autoriteiten van Saudi.

Wat kost het visum voor Saudi?

De kosten voor het e-visum voor Saoedi Arabie bedragen € 196,95.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten ,transactiekosten(bij iDeal/bancontact betaling), BTW en de verplichte verzekering. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij ook een toeslag berekend zal worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype. Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina algeme informatie van het Saoedi e-visum.

Moet ik op de exacte data naar Saoedi reizen die ik op mijn aanvraag heb aangegeven?

Nee, dat hoeft niet, Let wel : U mag alleen reizen binnen de geldigheidsdata vermeld op het visum voor Saudi. Ook dient uw paspoort bij aankomst nog 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Saudi terug naar Nederland. Als u uw reis heeft gewijzigd en deze niet meer binnen de geldigheid van het visum valt, dient u een nieuw visum Saudi aan te vragen.

Over het aanvragen van het e-visum voor Saoedi-Arabië

Hoe vraag ik een e-visum Saoedi Arabie aan?

Een e-visum Saoedi Arabie kan alleen online aangevraagd worden. Om het e-visum aan te vragen kunt u eenvoudig ons online aanvraagformulier op deze website invullen. Na het invullen wordt u doorverwezen naar onze betaalpagina vanwaar uit snel en eenvoudig kan worden betaald met IDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.

Zodra de betaling is voldaan nemen wij uw aanvraag in behandeling. U ontvangt altijd, binnen 72 uur(checkt u ook uw map ongewenste post), een e-mail waarin wordt vermeld of uw e-visum is goedgekeurd dan wel afgekeurd.

Hoe ver voor de reis kan/mag ik het e-visum voor Saudi aanvragen?

U kunt het Saoedi Arabie e-visum tot ongeveer 9 maanden à 1 jaar voor vertrek aanvragen, indien u zeker weet dat uw paspoortgegevens tussentijds niet zullen veranderen.

Het visum en de verplichte Saudi verzekering zijn namelijk beiden tot 1 jaar na afgifte geldig. Uw verblijf van maximaal 90 dagen per inreis moet voor het vervaldatum van het Saudi e-visum plaatsvinden.

Wij raden echter aan om het visum tot 6 weken voor vertrek aan te vragen, zodat u de volledige geldigheid optimaal kunt benutten, zeker wanneer u denkt vaker naar Saudi te reizen op hetzelfde paspoort.

Is het mogelijk een visum aan te vragen voor iemand anders?

Ja, dit is mogelijk , Hiervoor dient u alleen te beschikken over de reisinformatie en de paspoortgegevens van de betreffende reiziger(s).

Moeten kinderen ook een visum voor Saoedi Arabie aanvragen?

Ja, er dient een apart e-visum aangevraagd te worden voor uw kind, ook als deze staat bijgeschreven in het paspoort van een van de ouders. Met één aanvraagformulier kunnen meerdere visums aangevraagd worden, in dit geval dient u voor het kind de paspoort gegevens van de ouder die het kind in het paspoort heeft staan te gebruiken.

Is mijn visum nog geldig bij een nieuw paspoort?

Als u een nieuw paspoort heeft ontvangen na het toekennen van uw visum, dan dient u opnieuw een visumaanvraag voor Saudi te doen. Het visum en paspoort zijn aan elkaar gekoppeld en dienen dus overeen te komen.

Een visum aangevraagd met uw oude paspoort is dus niet meer geldig.

Het is niet mogelijk om een Saudi visum aanvraag te plaatsen wanneer u reist met een ID kaart. Enkel met een geldig paspoort mag u een Saudi visumaanvraag in gang zetten.

Kan ik met een identiteitskaart-ID-kaart een e-visum Saudi aanvragen?

Nee. U mag enkel met een paspoort een visum voor Saoedi Arabië aanvragen.

Is een e-visum Saoedi met spoed aan te vragen?

Ja, Als u met spoed een e-visum Saudi nodig heeft hoeft u alleen op het online aanvraagformulier de optie “spoed” aan te vinken. Als u deze spoedaanvraag indient zal deze direct in behandeling worden genomen en zult u doorgaans binnen een uur het e-visum toegekend krijgen, let wel : dit is een gemiddelde levertijd en hier kan geen garantie worden gegeven, in uitzonderlijke gevallen kan ook een spoedaanvraag pas na 72 uur uitsluitsel geven.

Ik ben Statushouder, kan ik een e-visum Saudi aanvragen?

Alleen als u beschikt over een officieel paspoort van een van de in aanmerking komende landen mag u een elektronisch visum voor Saoedi Arabie aanvragen.

De in aanmerking komende landen vindt u op de pagina Belangrijke informatie visum Saoedi Arabië.

Benodigde documenten en gegevens

Welke informatie is nodig voor een e-visum Saoedi?

Het e-visum Saoedi aan vragen is eenvoudig, u hoeft alleen het online vragenformulier in te vullen en een kopie paspoort en digitale pasfoto toe te sturen.

Controleert u voor de aanvraag wel of u voldoet aan de voorwaarden van het e-visum.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

Uw paspoort moet tenminste 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Saoedi Arabie terug naar Nederland of naar een ander land.

Staat er een O(de letter) of een 0 (het cijfer) in mijn paspoort?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland 9 karakter lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn 8 karakters lang en beginnen altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers.

Moet ik al vliegtickets en een accommodatie geboekt hebben voor ik het e-visum aanvraag?

Nee, u kunt alvorens u een ticket en verblijfplaats heeft geregeld het e-visum Saoedi Arabie aanvragen. Wel moet u doorgeven waar u denkt te zullen verblijven en wanneer u verwacht te zullen vliegen.

Het wijzigen of annuleren van een aanvraag

Ik heb iets fout ingevuld,wat te doen?

In dit geval neemt u zo snel mogelijk contact met ons op om aan te geven wat er niet op orde is. Of uw visumaanvraag nog kan worden gecorrigeerd is afhankelijk van de aard van de fout en wat de status van uw aanvraag is.

Kan mijn aanvraag nog geannuleerd worden?

Annulering is alleen mogelijk voordat de betaling is afgerond. Zodra wij de betaling van uw e-visumaanvraag hebben ontvangen nemen wij deze direct in behandeling en is restitutie van uw betaling  vanaf dat moment niet meer mogelijk.

Indien u bij de aanvraag een fout heeft gemaakt, kunt u een nieuwe aanvraag indienen. Kosten voor deze nieuwe aanvraag komen geheel voor uw eigen rekening.

Krijg ik geld terug als ik geen gebruik maak van mijn e-visum?

Wordt uw e-visumaanvraag goedgekeurd dan krijgt u in geen geval uw geld terug. Ook niet indien u geen gebruik maakt van uw e-visum.

Overige vragen

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw aanvraag over het E-visum Suriname.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Back To Top