Ga naar hoofdinhoud
visum aanvragen tijdens covid

Is reizen tijdens COVID-19 mogelijk en zo ja, waar naartoe?

Is reizen tijdens COVID-19 mogelijk en zo ja, waar naartoe? Deze vraag krijgen wij steeds vaker te horen.

Ondanks dat COVID-19 als een verwoestende plaag door Nederland heen tiert en daarmee impact heeft op alle vormen van reizen, beginnen de vakantiekriebels na één jaar binnen zitten, afstand houden en weinig samenkomsten toch aardig op te spelen. 

Reizen (al dan niet internationaal en/of intercontinentaal) tijdens COVID-19 lijkt momenteel inderdaad erg lastig. Alle landen hebben hun eigen (in- en uit)reisbeleid en steeds meer landen eisen tegenwoordig dat men een negatieve COVID-19 verklaring bij aankomst overlegd, welke vooraf verkregen moet worden bij een particulier instantie (GGD’s geven deze niet af).

Om het enigszins makkelijker voor u te maken zullen wij u in deze blog niet alleen vertellen welke populaire landen (met visumplicht) reizigers tijdens COVID-19 toelaten, maar ook welke voorwaarden hiermee gemoeid zijn en in hoeverre een toeristisch verblijf mogelijk is.

 

 

 

Australië

Australië heeft de toegang van alle reizigers tijdens COVID-19 beperkt. Enkele uitzonderingen hierop zijn:

 • Australische staatsburgers en permanente inwoners (en hun directe familieleden)
 • Nieuw-Zeelandse paspoorthouders die in Australië wonen
 • Diplomaten die in Australië verblijven en hun directe familieleden, in het bezit van een subclass 995 visum
 • Crewleden van luchtvaartmaatschappijen
 • Houders van een Business Investment en een Business Innovation visum (subclass 188)

Reizigers die geen Australisch staatsburger zijn en terugkerende permanente inwoners (en hun naaste familieleden) moeten vooraf een vrijstelling aanvragen om Australië binnen te komen. Dit moet tenminste 2 weken en maximaal 3 maanden voor vertrek online gebeuren via de website van de Binnenlandse Zaken van Australië.

Verder zijn alle internationale reizigers verplicht om  bij aankomst op eigen kosten 14 dagen in quarantaine te gaan bij het eerste punt van binnenkomst, tenzij vooraf vrijstelling hiervoor is verkregen vanuit de Australische overheid. De verplichte quarantaine vindt plaats in een door de staat aangewezen faciliteit. Deze kosten variërend van $ 2500 voor een volwassene in het Northern Territory tot $ 3000 voor een volwassene in New South Wales.

Rusland

Rusland is op dit moment gesloten voor toeristen en privé reizigers. De enige uitzonderingen hierop zijn:

 • reizigers met aantoonbare, directe (eerstegraads) familieleden in Rusland, welke naar Rusland reizen i.v.m. het overlijden of het zorgdragen van een direct familielid;
 • Highly-qualified specialists (HQS) werknemers, welke in het bezit zijn van een autorisatiebrief afgegeven door de Federale Veiligheidsdienst (Federal Security Office) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Ministry of Internal Affairs) in Rusland en hun familieleden;
 • buitenlandse naaste familieleden (echtgenoten, ouders, kinderen) of voogden van Russische burgers op vertoon van bewijs van relatie, welke reizen met hun Russische familielid;
 • crewleden,
 • diplomaten,
 • transit reizigers (overstap),
 • Russische inwoners en paspoorthouders.

Bij aankomst in Rusland dient men te beschikken over een negatieve COVID-19 verklaring, welke niet ouder mag zijn dan 72 uur. Het afnemen van een COVID-19 PCR-test bij aankomst in Rusland is niet meer mogelijk. Daarnaast is 14-daagse quarantaine verplicht, tenzij hier vooraf vrijstelling voor is gegeven vanuit de Russische overheid.

Toeristisch naar Rusland reizen tijdens COVID-19 is niet mogelijk, tenzij u directe (al dan niet zieke/overleden) familieleden bezoekt en dit kunt aantonen.

Het Russia VFS center in Den Haag (consulaat generaal) heeft momenteel haar deuren gesloten tot nader order. Visa aanvragen dienen rechtstreeks bij de ambassade aangeleverd te worden en mag enkel door de reiziger zelf gebeuren. Hier moet vooraf een afspraak voor gemaakt worden. Visumbureaus mogen wel aanvragen afhalen, mits zij hiervoor gemachtigd zijn door de reiziger tijdens het indienen van de aanvraag.

Het verzorgen van uitnodigingsbrieven is momenteel enkel mogelijk voor crewleden.

Canada

Canada laat geen toeristische reizigers toe. Ook houders van een geldig visum/Electronic travel Authorization (eTA) worden momenteel toegang geweigerd. De enige uitzonderingen hierop zijn:

 • inwoners van Canada
 • Canadese paspoorthouders
 • reizigers die vallen onder de Indian Act en een aantoonbare, noodzakelijke reisdoel hebben
 • transit reizigers
 • diplomaten en militairen

Men kan bij noodzakelijke (al dan niet zakelijke en essentiële) reizen toegang tot het land aanvragen via de Public Health Agency in Canada. 

14 daagse quarantaine is voor iedereen verplicht, tenzij dit niet mogelijk is ivm het uitoefenen van een noodzakelijk beroep en hier vrijstelling voor is gegeven door de Canadese overheid.

Daarnaast moet iedereen binnen de eerste 48 uur van binnenkomst zijn/haar gegevens en eventuele COVID-19 symptomen registreren via de ArriveCAN app.

China

Reizen tijdens COVID-19 naar China voor noodzakelijke privé en zakelijke doeleinden is mogelijk. In zakelijke gevallen moet men vooraf beschikken over een PU-invitation letter. 

Daarnaast moet iedereen bij aankomst beschikken over een Health Declaration Form, welke is afgegeven door de Chinese ambassade of het consulaat in het land van vertrek. Voor Nederlandse paspoorthouders geldt dat zij zich laten registreren via de website van de Chinese overheid. De aanvraag wordt gecontroleerd door de Chinese ambassade, alvorens er een QR code volgt, welke voor Nederlandse paspoorthouders gekenmerkt moet zijn met de letters ‘HDC’. Dit kenmerkt volgt bij goedkeuring, samen met de QR code, welke geprint mee op reis moet.

Vanaf heden is het niet meer mogelijk om de Health Declaration via de e-mail op de vragen bij de ambassade, dit kan enkel digitaal via de bovenstaande link. Reeds via de mail afgegeven verklaringen zijn nog wel geldig. Eventuele vragen hieromtrent kunt u tevens vooralsnog versturen naar healthdeclaration.nl@gmail.com.

COVID-19 test en quarantaine

Verder dient met te beschikken over een COVID-19 nucleïnezuur testresultaat dat binnen 48 uur is afgegeven en een negatief IgM-antilichaam testresultaat dat uiterlijk 48 uur voor vertrek is afgegeven. Reizigers die niet rechtstreeks in China aankomen en een overstap in een derde land hebben, moeten beiden tests in de doorvoerlanden herhalen en in elk doorvoerland een nieuw gezondheidsverklaring (Health Declaration Form) aanvragen.

Reizigers die aankomen in Beijing (PEK), Guangzhou (CAN), Shanghai Hongqiao (SHA), Shanghai Pudong (PVG), Shenzhen (SZX) of Xiamen (XMN) zijn onderworpen aan een medische screening en worden 14 dagen in verplichte quarantaine geplaatst. Per 11-01-2021 heeft China besloten dat de quarantaine periode opgeschroefd zal worden naar 4 weken ipv 2. Dit blijft tot nader order van kracht en kan de regelgeving verschillen per regio. In de meeste gevallen betekend dit dat u op uw punt van aankomst in China 2 weken in quarantaine moet, daarna kunt doorreizen naar uw eindbestemming in China en vervolgens bij aankomst weer 2 weken in quarantaine moet.

Luchtvaartpersoneel met een tussenstop op de bovengenoemde luchthavens moet NAT-test in de passagiersterminal ondergaan en zich vervolgens tijdelijk in hun hotel isoleren voordat de NAT-resultaten worden verkregen.

 

Meer informatie over reizen naar China kunt u lezen in onze China-blog. Liever direct een aanvraag starten? Kijk dan verder op onze visum China pagina.

Cuba

Cuba laat al dan niet toeristische reizigers toe. Wel dient men te beschikken over een “Declaración de Sanidad del Viajero” en dient deze bij aankomst aangetoond te worden. Daarnaast rekent de Cubaanse overheid een Health Tax van $ 30 USD, welke bij aankomst moet worden voldaan.

Vanaf 1 januari 2021 moeten reizigers een verklaring van een negatief COVID-19 PCR-test resultaat hebben, welke binnen 72 uur voor vertrek is afgenomen bij een geaccrediteerd testcentrum in het land waar ze vandaan reizen. Kinderen zijn niet vrijgesteld hiervan en moeten daarom beschikken over een eigen verklaring. Bij aankomst in Cuba krijgt men een tweede een PCR-test, welke moet worden betaald middels de bovengenoemde Health Tax.

Toeristen welke met vakantie chartervluchten aankomen, worden rechtstreeks naar hun hotels overgebracht en worden geïnformeerd over verdere medische controles of tests in het hotel. Toeristen die aankomen in Cayo Coco (CCC) moeten een reserveringsbevestiging/boekingsbewijs hebben van een door de Cubaanse overheid goedgekeurd hotel.

Alle reizigers op overige commerciële vluchten zijn onderhevig aan zelfisolatie en moeten een tweede PCR-test ondergaan. Als het resultaat voor de tweede test negatief is, kan de isolatie worden gestaakt.

 

Direct geheel online een visumaanvraag voor Cuba in gang zetten kan uiteraard via onze visum Cuba pagina.

Curaçao

Curaçao laat Nederlandse (al dan niet toeristische) reizen tijdens COVID-19 toe.

Hoewel als toerist inreizen mogelijk is, moet iedereen met Curaçao als eindbestemming wel voor vertrek de digitale immigratiekaart online invullen en de Passenger Locator Card (PLC) digitaal invullen en een gedrukt bewijsstuk hiervan bij zich hebben. 

Reizigers die uit landen met een middelgroot risico (oa Nederland) komen, moeten een verklaring van een negatieve COVID-19 PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek is afgenomen, overleggen. PCR-tests op basis van gorgel-monsters worden niet geaccepteerd. Passagiers moeten een gedrukt bewijsstuk bij zich hebben voor zowel het PLC- als het negatieve PCR-testresultaat.

Daarnaast moeten reizigers voldoende verzekerd zijn voor medische zorg en eventuele extra kosten als ze tijdens hun verblijf in quarantaine worden geplaatst of ziek worden.

Direct een aanvraag starten? Dan kan geheel online via onze visum Curaçao pagina!

Egypte

Ook Egypte laat momenteel al dan niet toeristisch reizigers toe.

Wel moeten alle reizigers die aankomen in Egypte een temperatuur-check ondergaan en moeten een volksgezondheids kaart met persoonlijke gegevens invullen en zullen een bevestiging van een geldige ziektekostenverzekering moeten overleggen aan de luchthavenautoriteiten.

Toeristen die rechtstreeks naar de luchthavens vliegen in de kust gouvernementen van de Rode Zee (Hurghada en Marsa Allam), Zuid-Sinaï (Sharm El-Sheikh) en Marsa Matrouh die geen aanvaardbaar bewijs kunnen overleggen van een negatieve PCR-test, moeten een vergoeding van $ 30 USD voldoen voor een PCR-test. Daarnaast moet men in zelfisolatie gaan in een hotel in afwachting van het testresultaat. Als het resultaat positief is, worden reizigers onderworpen aan een 14-daagse quarantaine in een aparte kamer die is toegewezen voor quarantaine binnen het hotel. Als de symptomen aanhouden, worden ze onder toezicht van het ministerie van Volksgezondheid overgebracht naar een openbaar ziekenhuis of een privé ziekenhuis naar keuze.

India

In sommigen gevallen is het nog mogelijk om een zakelijk visum voor India te verkrijgen. Hier moet wel aantoonbare noodzaak voor zijn. Omdat India nog steeds in lockdown zit is toeristisch reizen vooralsnog niet mogelijk en wordt daarom reizen tijdens COVID-19 naar India sterk afgeraden, tenzij het noodzakelijk is.

Het VFS-center India is gesloten tot nader order. Aanvragen worden enkel per post aangenomen. 

Bij aankomst geldt er een quarantaine plicht van 14 dagen en moet iedereen een temperatuur-check ondergaan. Mogelijk moet u contactgegevens opgeven en wordt u gevraagd de Arogya Setu-app te downloaden.

Reizigers kunnen wel vrijstelling van quarantaine aanvragen. Om dit te doen moeten ze een aanvraag indienen via het zelf rapportageformulier en een negatief PCR-testresultaat bijvoegen.

Alle reizigers moeten de website van New Delhi Airport bezoeken en ten minste 72 uur voor vertrek een zelfverklaring formulier indienen.

Wilt u binnenkort naar India? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Indonesië

Om de verspreiding van Covid-19 in Indonesië tegen te gaan, heeft de Indonesische regering een “tijdelijk inreisverbod uitgevaardigd voor alle buitenlanders om het grondgebied van de Republiek Indonesië binnen te komen” (verordening van het Ministerie van Recht en Mensenrechten nr. 11 van 2020) vanaf 2 april 2020, tot nader order. De enige uitzondering hierop zijn:

 • Kinderen met dubbele nationaliteit met een buitenlands paspoort en geregistreerd in het immigratiesysteem als Indonesisch staatsburger
 • Houders van een tijdelijke verblijfsvergunning en een permanente verblijfsvergunning (permanente bewoners / KITAS en KITAP) met een geldige meervoudige re-entry vergunning
 • Reizigers in het bezit van een diplomatiek visum en een officieel / dienst visum of een diplomatieke verblijfsvergunning en een officiële / dienst verblijfsvergunning
 • Medisch personeel en levering van goederen (humanitaire hulp)
 • Luchtvaart- en maritieme bemanningen inclusief landtransporten
 • Zakelijke reizigers welke naar Indonesië afreizen voor essentieel werk voor NATIONALE STRATEGISCHE PROJECTEN, zoals infrastructuur of bouw, met goedkeuring van de directeur-generaal van immigratie in Jakarta.
 • Houders van een KITAP/KITAS met een verlopen (meerdere) inreisvergunning, welke zich nog steeds in het buitenland bevindt.

Reizigers vanuit Europa en Australië mogen het land enkel binnen reizen met een negatief COVID-19 verklaring, welke niet ouder is dan 48 uur op het moment van binnenkomst.

Reizigers uit alle overige landen moeten een verklaring van niet ouder dan 72 uur aanleveren of bij aankomst worden getest.

Indonesië inreizen kan enkel via aangewezen grensovergangen.

Reizigers moeten bij aankomst nog een COVID-19 swab-test ondergaan en vervolgens op eigen kosten in een aangewezen hotel in quarantaine gaan voor een periode van 5 dagen. Na 5 dagen moet er een tweede PCR-test worden afgenomen en als deze negatief is, mag men de reis voortzetten.

Kenia

Kenia laat al dan niet toeristische reizigers toe. Indien men reist vanuit een van de landen vrijgeven door de Keniaanse overheid, is een quarantaine niet verplicht tenzij de reiziger symptomen van COVID-19 vertoont.

Iedereen die Kenia binnenkomt, is verplicht om een ​​negatief COVID-19 PCR-testresultaat te overleggen dat is afgegeven binnen 96 uur voorafgaand aan de reis. Reizigers met een negatief sneltest resultaat worden verplicht 14 dagen in quarantaine geplaatst.

Voor transitreizigers geldt dat ook zij een COVID-19 testresultaat kunnen overleggen, welke niet ouder is dan 96 uur op moment van aankomst in Kenia. Daarna moeten zij 5 dagen in zelfisolatie gaan, tot de 2e test is afgenomen. Indien deze test negatief is, mag men zijn of haar reis voortzetten.

Alle reizigers moeten het “Travelers Health Surveillance Form”” online invullen.

Passenger Locator Cards (PLC, zowel op de vlucht als op de luchthaventerminal) zullen worden gebruikt om passagiers die Kenia binnenkomen te volgen.

 

Direct een visum aanvraag starten? Dit kan geheel online via onze visum Kenia pagina.

Oeganda

Oeganda laat al dan niet toeristische reizigers toe en verstrekt weer eTA’s.

Men dient bij het inreizen wel te beschikken over een geldig negatief COVID-19 verklaring, welke is afgegeven binnen 72 uur op het moment van vertrek naar Oeganda. Kinderen tot 3 jaar zijn hiervan vrijgesteld, zolang de begeleidende ouder/voogd wel beschikt over een negatief testcertificaat.

Ook airline crew wordt onderworpen aan een medische screening. Indien men eventuele symptomen vertoont volgt er een quarantaineperiode tot de resultaten van een tweede afgenomen COVID-19 test bekend zijn.

Direct een visumaanvraag Oeganda geheel online starten? Neem dan contact met ons op!

Nepal

Nepal laat enkele zakelijke en privé reizigers toe. Toeristisch reizen is niet mogelijk tot nader order.

Reizigers moeten een medische verklaring met een negatieve COVID-19 PCR testresultaat overleggen, welke niet ouder is dan 72 uur op het moment van vertrek naar Nepal.

Trackers en bergbeklimmers worden enkel toegelaten indien zij beschikken over officiële en door de Nepalese overheid goedgekeurde boekingen. De hotelboekingen moeten tevens bevestigen dat men de eerste 7 dagen in zelfisolatie gaat en dat het hotel hier de mogelijkheid voor biedt. Daarnaast moeten zij beschikken over een aantoonbare medische (reis)verzekering, welke tenminste $ 5,000 USD dekt voor een eventuele COVID-19 behandeling. 

Alle reizigers moeten bij aankomst minimaal 14 dagen in quarantaine gaan. Voor trackers en bergbeklimmers geldt dat zij op dag 5 van zelfisolatie een tweede PCR-test mogen doen. Indien deze negatief is mogen zij de trektocht/expeditie voortzetten. 

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft de toegang van alle buitenlanders beperkt, behalve voor Australische staatsburgers die in Nieuw-Zeeland wonen en Samoaanse of Tongaanse staatsburgers die essentiële reizen maken en dit kunnen aantonen. De volgende groepen mogen Nieuw-Zeeland nog inreizen: 

 • onderdanen van Nieuw-Zeeland (inclusief Cookeilanden, Niue en Tokelau), ingezetenen en hun familieleden, 
 • onderdanen van Australië die gewoonlijk in Nieuw-Zeeland verblijven, 
 • Samoaanse en Tongaanse burgers die essentiële reizen maken, 
 • reizigers die binnenkomen als essentiële gezondheidswerkers, 
 • andere essentiële werknemers, 
 • in Nieuw-Zeeland gevestigde partners en afhankelijke kinderen (van 19 jaar en jonger) van een werk- of studentenvisum houder die zich in Nieuw-Zeeland bevindt, 
 • humanitaire vluchten.

Essentiële werkers moeten voldoen aan de inreisvoorwaarden en dienen te beschikken over een autorisatie, welke vooraf is verkregen bij de Nieuw-Zeelandse overheid.

Vanaf 3 november moeten reizigers een voucher (bevestiging) hebben die hun toewijzing aan een plaats in beheerd isolement bevestigt. Verder is een medische screening en een 14-daagse quarantaine verplicht.

Overstap is enkel mogelijk binnen 24 uur op Auckland (AKL), met uitzondering van staatsburgers en inwoners van Nieuw-Zeeland en staatsburgers van Australië, reizigers met een New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) of door Nieuw-Zeeland afgegeven transitvisum. Deze mogen ook op andere punten overstappen.

Nigeria

Nigeria laat al dan niet toeristische reizigers toe. Wel moeten alle reizigers beschikken over een COVID-19 PCR-testresultaat bij aankomst in Nigeria.

Voorafgaand aan de reis moeten passagiers tevens een nieuwe PCR-test boeken en betalen voor dag 7 van hun aankomst in Nigeria bij het Nigeria International Travel Portal. Bij aankomst is een bewijs van de boeking vereist. Bij aankomst wordt u gescreend en moet u uw verblijfadres in Nigeria opgeven.

Zelfisolatie in de stad van aankomst is verplicht. Daarna volgt er op dag 7 een tweede PCR-test. Als de tweede test negatief is, kunnen individuen hun zelfisolatie vanaf dag 8 verlaten. Heeft u toch symptomen ontwikkeld of blijkt de latere test positief? Dan wordt er gehandeld volgens de nationale richtlijnen voor COVID-19-behandeling. Dit vereist mogelijk quarantaine in een door de overheid gecontroleerd behandelcentrum.

Suriname

De luchthavens van Suriname zijn gesloten, behalve voor directe vluchten vanuit Nederland voor medische, essentiële werkers, spoed reizen en repatriëring vluchten. Deze groep dient vooraf een reistoestemming op te vragen bij de Surinaamse overheid via conza@gov.sr. Daarna kan met met deze reistoestemming een visumaanvraag starten bij het consulaat.

Reizigers dienen te beschikken over een negatief PCR COVID-19-testcertificaat, welke niet ouder is dan 72 uur op het moment van aankomst. Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van het overleggen van een COVID-19 PCR-RT-testresultaat.

Daarnaast moet men een bevestigde hotelboeking hebben van minimaal 10 dagen in een geregistreerd SHATA-hotel. Een volledig overzicht van SHATA-hotels vindt men hier.

Buitenlandse reizigers moeten een reisverzekering met COVID-19-dekking overleggen. 

Men kan schriftelijke toestemming voor thuis quarantaine aanvragen bij de Minister van Volksgezondheid of bij de Directeur van de GGD. Hierin moet het volgende staan:

 • de reden waarom men in thuis quarantaine wilt gaan en niet in een SHATA-hotel
 • de brief moet informatie van een borgsteller bevatten die aansprakelijk is als de reiziger zich niet houdt aan de regels voor thuis quarantaine. 

Aanvragen voor thuis quarantaine moeten minimaal 10 werkdagen voor vertrek worden ingediend door te schrijven naar quarantainehotel@gmail.com. De thuisquarantaine aanvraag bij aankomst regelen is niet mogelijk.

Direct een aanvraag starten? Dan kan geheel online in slechts 5 minuten via onze visum Suriname pagina.

Sri-Lanka

Toegang tot Sri Lanka is momenteel verboden voor alle buitenlanders, inclusief ingezetenen. Daarnaast geeft Sri Lanka momenteel geen visa af. 

Niet-ingezetenen die naar Sri Lanka willen terugkeren, dienen voor advies contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Sri Lankaanse Hoge Commissie. 

Bandaranaike International Airport (CMB) accepteert alleen bepaalde speciale categorieën vluchten, waaronder:

 • repatriëring vluchten, 
 • noodvluchten voor omleiding, 
 • humanitaire hulpvluchten, 
 • vrachtschip operaties
 • technische landingen

Visa en ETA’s welke recentelijk zijn afgegeven door Sri Lanka zijn ongeldig verklaard.

Tanzania

Tanzania heeft geen inreisbeperkingen ingevoerd. Bij aankomst volgt er een medische screening. Daarnaast verzamelt de regering tracking informatie van alle internationale reizigers.

Reizigers die bij aankomst symptomen van COVID-19 vertonen, moeten mogelijk een test doen en 14 dagen in verplichte quarantaine gaan, om verdere verspreiding te voorkomen.

Daarnaast moeten reizigers in het vliegtuig een Health Surveillance Form invullen en dit bij aankomst indienen bij de haven gezondheidsautoriteiten.

Direct uw aanvraag starten? Dat kan via onze visum Tanzania pagina!

Thailand

Thailand laat als een van de weinige Aziatische landen toeristische reizigers tijdens COVID-19 toe, mits zij beschikken over het juiste visum en Certificate of Entry (COE).

Nederlandse toeristische reizigers mogen bij aankomst Thailand visumvrij betreden voor een periode van maximaal 45 dagen. Wel dienen zij te beschikken over een geldig COE. Daarnaast is visumvrij 45 dagen in Thailand verblijven  mogelijk tot 30 september 2021. Voorheen was deze periode 30 dagen. De verplichte quarantaine periode is hierbij inbegrepen in het totaal verblijf van maximaal 45 dagen.

15 daagse (14 nachten) quarantaine is verplicht in een Alternative State Quarantaine (ASQ) of in een Alternative Local Quarantine (ALQ). Een overzicht van mogelijke locaties vindt u hier.

Alle reizigers dienen bij aankomst de volgende documenten te overleggen:

 • negatieve COVID-19 verklaring, welke niet ouder is dan 72 uur
 • fit-to-fly certificaat, welke niet ouder is dan 72 uur
 • een geldig visum en de (aanvullende) documenten voor uw COE aanvraag
 • een Certificate of Entry
 • ASQ of ALQ bevestiging
 • T8 formulier, welke bij aankomst ingevuld en ingeleverd moet worden

Reizen naar Thailand tijdens COVID-19 is voor toeristen dus gewoon mogelijk. Wilt u weten waar u allemaal mee te maken zult krijgen en welke voorbereidingen u dient te treffen alvorens u op reis kunt? Lees alle informatie hierover in onze Thailand tijdens COVID-19 blog.

Meer weten of direct een aanvraag starten? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Verenigde Staten van Amerika

Amerika heeft haar grenzen tijdens COVID-19 gesloten voor de meeste reizigers vanuit de EU en Schengengebied. Hier zijn slechts een paar uitzonderingen op, namelijk:

 • houders van een recentelijk afgegeven en correct type regulier visum
 • diplomaten en militairen
 • permanente inwoners van Amerika en Amerikaanse paspoorthouders
 • reizigers met uitnodiging van de Amerikaanse overheid voor een doel dat verband houdt met de beheersing / beperking van het Coronavirus (COVID-19);
 • reizigers met documenten die zijn afgegeven door het Amerikaanse Department of Homeland Security, US Customs and Border Protection of US Department of State waaruit blijkt dat de reiziger is vrijgesteld van de beperking;
 • crewleden

De regelgeving voor inreizen verschilt per staat. Het is aangeraden om informatie van uw eindbestemming vooraf op te zoeken op het CDC Website.

 

 

NB: De verstrekte informatie is niet bindend en blijft te allen tijde onder voorbehoud. De betreffende overheid en/of lokale immigratieofficieren mogen het (in)reisbeleid wijzigen zonder opgave van reden of kennisgeving hiervan. Traveldocs is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele wijzigingen en diens gevolgen omtrent bovenstaande informatie. Wij raden u daarom aan om uzelf tijdig te informeren over de actuele (in)reisbeperkingen en COVID-19 maatregelen van uw bestemming.

 

Photo by Brian McGowan on Unsplash

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top